Nieuws uit de regio

06-12-2020 - Heist-op-den-Berg

Drie corona-koopzondagen in de Bergstraat

Eindejaar zal in de Bergstraat niet zijn als andere jaren wanneer het winkelcentrum bruist van de ambiance, de gratis paardenmolen draait en de jenever en warme wijn rijkelijk vloeit aan de kraampjes op het Cultuurplein. Dit jaar zullen de winkels op zondagen 13, 20 en 27 december wel open zijn van 13 tot 18 u met een stemmige verlichting in de straat en sfeervolle muziek door de straatluidsprekers. “Toch denk ik dat het best gezellig zal zijn”, denkt Kristine Vercammen van het Bergstraatcomité, “De mensen zijn het binnen zitten stilaan beu en hebben zin om buiten te komen. Een gezellige zondagnamiddagwandeling in de winterkou kan op coronaveilige manier”.

Het gemeentebestuur wijst er op dat de gebruikelijke regels ook tijdens de koopzondagen gelden: iedereen wandelt in de correcte richting aan de rechterkant van de straat en winkelbezoek gebeurt met één persoon of als begeleiding van iemand die hulp nodig heeft. Om de wandelstromen gescheiden te houden, wordt het autoverkeer niet uit de Bergstraat geweerd. Ook de traditionele gratis paardenmolen zal niet van de partij zijn. In Heist-op-den-Berg wordt, in tegenstelling tot sommige andere gemeenten, ook het nieuwjaarszingen geschrapt.

Traditioneel is ook de eerste zondag van het nieuwe jaar een opendeurdag in de Bergstraat om de koopjesperiode stevig te kunnen inzetten. In 2021 is de start van de koopjesperiode echter vastgelegd op maandag 4 januari, net om de grote stormloop in het weekend te vermijden.  Of zondag 3 januari  de Bergstraatdeuren zullen opengaan, was tijdens het Sint Niklaasweekend nog niet beslist.

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier