Nieuws uit de regio

25-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Een halve markt is ook gezellig

De Heistse maandagmarkt draait nu al twee weken op halve kracht, maar blijkbaar toch tot tevredenheid van de meeste marktkramers en bezoekers. De grote test zal echter op 1 juni komen. Pinkstermaandag is traditioneel dé drukste dag van het jaar voor de maandagmarkt.

Voor het gemeentepersoneel is het een bijkomende opgave om elke keer op maandagochtend alle nadarhekkens en afspanningslinten aan te brengen om het publiek in goede banen te leiden. Zes ambtenaren en nog enkele politieagenten zorgen er voor dat alles op wieltjes loopt en er niet teveel mensen op het marktplein rondlopen. De markt is ingedeeld in 2 verschillende regio’s: op het plein voor CC Zwaneberg zijn ongeveer 250 bezoekers toegelaten, in het deel dat in de Bergstraat staat ongeveer 150. In de Bergstraat en op het Cultuurplein is een in- en uitgang voorzien, met telkens de gelegenheid om de handen te ontsmetten. In de straat kan de drukte gemakkelijk visueel gecontroleerd worden, maar op het Cultuurplein wordt met een teller elke inkomende en uitgaande bezoeker geregistreerd om mogelijke overbevolking te vermijden. “Af en toe moeten we er iemand op wijzen dat de opgelegde wandelrichting moet gevolgd worden, of dat de ingang niet als uitgang mag gebruikt worden,  maar over het algemeen worden de regels prima nageleefd”, vertelt Wim Dom van team economie van de gemeente “Ook de handelaars zijn tevreden over de organisatie en we merken dat op deze tweede marktdag al wat meer bezoekers passeren die hun schroom overwonnen hebben”. De vroegere 100 kramen zijn netjes in twee gedeeld en mogen om de 14 dagen langs komen. Er is wel voor gezorgd dat er toch elke week een bakker, een viskraam, een beenhouwer op de markt staat zodat iedereen er zijn gading vind. Alleen het tasje koffie op een terrasje is voorlopig nog niet mogelijk.

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier