Nieuws uit de regio

29-04-2020 - Heist-op-den-Berg

“Relance na corona: drie ‘N’s”

Jan Bastaens (ETA+) vraagt aandacht bij het relanceplan dat er moet komen na de coronacrisis. “Bij die maatregelen moeten de 3 ‘N’s in ogenschouw genomen worden: ‘Nodig’, ‘Nuttig’ en ‘Niet nodeloos’”, aldus het gemeenteraadslid. Het gemeentebestuur heeft een werkgroep opgericht die de verschillende herstelmaatregelen moet onderzoeken en waarvan er nu reeds al een deel van uitgevaardigd zijn.

“De gemeente Heist was één van de eersten met een website om de plaatselijke handelaars te ondersteunen”, begint burgemeester Vleugels het verhaal. “Welke winkel heeft een onlineservice, welke horeca heft een afhaal- of leverservice. De geplande aanwerving van een ‘centrum manager’ zal zo snel mogelijk gebeuren en het zal zijn/haar taak zijn om het relanceplan uit te werken”.

De invoering van een aantal maatregelen staat al vast:
- De geldigheidsdatum van de Heistse geschenkcheques wordt automatisch met één jaar verlengd.
- Wie gemeentelijke infrastructuur heeft gehuurd, hoeft geen annuleringskosten te betalen
- Het abonnement van de marktkramers wordt verlengd.

In Heist-op-den-Berg hebben 778 lokale middenstanders, naar aanleiding van hun sluiting, de Vlaamse hinderpremie aangevraagd. Deze premie bedraagt een éénmalig bedrag van € 4000 en vanaf 6 april ook nog eens € 160/dag voor elke bijkomende dag dat de onderneming verplicht gesloten is. 658 Heistse ondernemingen hebben de hinderpremie uitbetaald gekregen, voor de 120 andere zal dit nog gebeuren als hun aanvraag volledig is. De Vlaamse Regering heeft ook beslist om een compensatiepremie in te voeren. Deze premie zal  3000 euro bedragen voor ondernemers die geconfronteerd worden met een omzetverlies van 60%. Vanaf 1 mei kunnen ondernemers deze compensatiepremie aanvragen.

Luc Vleugels: "Als gemeente zijn wij erg blij dat de Vlaamse Regering besloten heeft om een hinderpremie uit te betalen aan alle ondernemers die hun zaak verplicht moeten sluiten. Hopelijk kunnen ze op die manier allemaal hun hoofd boven water houden."

Ook voor verenigingen die tijdens de zomer mossel- en andere feesten organiseren, is het een zware dobber. Verenigingen die een renteloze lening kregen voor de bouw van infrastructuur, zullen alvast een betalingsuitstel krijgen.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier