Nieuws uit de regio

29-04-2020 - Heist-op-den-Berg

“Relance na corona: drie ‘N’s”

Jan Bastaens (ETA+) vraagt aandacht bij het relanceplan dat er moet komen na de coronacrisis. “Bij die maatregelen moeten de 3 ‘N’s in ogenschouw genomen worden: ‘Nodig’, ‘Nuttig’ en ‘Niet nodeloos’”, aldus het gemeenteraadslid. Het gemeentebestuur heeft een werkgroep opgericht die de verschillende herstelmaatregelen moet onderzoeken en waarvan er nu reeds al een deel van uitgevaardigd zijn.

“De gemeente Heist was één van de eersten met een website om de plaatselijke handelaars te ondersteunen”, begint burgemeester Vleugels het verhaal. “Welke winkel heeft een onlineservice, welke horeca heft een afhaal- of leverservice. De geplande aanwerving van een ‘centrum manager’ zal zo snel mogelijk gebeuren en het zal zijn/haar taak zijn om het relanceplan uit te werken”.

De invoering van een aantal maatregelen staat al vast:
- De geldigheidsdatum van de Heistse geschenkcheques wordt automatisch met één jaar verlengd.
- Wie gemeentelijke infrastructuur heeft gehuurd, hoeft geen annuleringskosten te betalen
- Het abonnement van de marktkramers wordt verlengd.

In Heist-op-den-Berg hebben 778 lokale middenstanders, naar aanleiding van hun sluiting, de Vlaamse hinderpremie aangevraagd. Deze premie bedraagt een éénmalig bedrag van € 4000 en vanaf 6 april ook nog eens € 160/dag voor elke bijkomende dag dat de onderneming verplicht gesloten is. 658 Heistse ondernemingen hebben de hinderpremie uitbetaald gekregen, voor de 120 andere zal dit nog gebeuren als hun aanvraag volledig is. De Vlaamse Regering heeft ook beslist om een compensatiepremie in te voeren. Deze premie zal  3000 euro bedragen voor ondernemers die geconfronteerd worden met een omzetverlies van 60%. Vanaf 1 mei kunnen ondernemers deze compensatiepremie aanvragen.

Luc Vleugels: "Als gemeente zijn wij erg blij dat de Vlaamse Regering besloten heeft om een hinderpremie uit te betalen aan alle ondernemers die hun zaak verplicht moeten sluiten. Hopelijk kunnen ze op die manier allemaal hun hoofd boven water houden."

Ook voor verenigingen die tijdens de zomer mossel- en andere feesten organiseren, is het een zware dobber. Verenigingen die een renteloze lening kregen voor de bouw van infrastructuur, zullen alvast een betalingsuitstel krijgen.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier