Nieuws uit de regio

09-04-2020 - Hulshout

Niet overal kommer en kwel in WZC

De woonzorgcentra liggen onder vuur in deze corona-tijden. Bewoners van het Hulshoutse woonzorgcentrum Ter Nethe lezen in de krant dat 1 op 2 bewoners in een woonzorgcentrum sterven aan het coronavirus! Het WZC aan de Grote Baan lanceert een bericht dat het niet overal kommer en kwel is, maar dat – mits aangepast maatregelen – het leven er gewoon doorgaat.

Frustraties, teleurstelling, boosheid bij de verpleegkundigen en zorgkundigen in de ochtendbriefing omdat ze weeral zijn aangesproken op het feit dat woonzorgcentra geen goede zorg kunnen bieden in deze coronatijd en dat personeelsleden onbeschermd rondlopen bij besmette bewoners!

"Het is geen evidentie om de dag van vandaag in een woonzorgcentrum te wonen, noch te werken. Er moet met zoveel meer factoren worden rekening gehouden tijdens de zorg, tijdens de dagbesteding, in contacten met bewoners. Er worden telkens nieuwe maatregelen opgelegd en er is een schaarste aan beschermingsmiddelen. Isolaties, beschermingsmaatregelen zijn misschien wat vreemd maar niet nieuw in een woonzorgcentrum. Ook hier is er heel wat kennis en deskundigheid bij het personeel aanwezig om dit alles in goede banen te leiden"

“We bedenken creatieve manieren om onze bewoners extra aandacht te geven en hen de tijd zinvol te laten doorbrengen: fotoreportages van de voorbije week op hun tv, liedjes uit de tijd van toen uit de boxen op hun kamer, bingospelen vanuit het deurgat … met alles en iedereen op een veilige afstand van elkaar”, aldus schepen van welzijn Saskia Luyten.

Ook het contact met hun familie via de raamgesprekken, WhatsApp-berichtjes en foto’s op de website zijn dagelijkse kost. Er werden fotokaarten en tekeningen gemaakt met de bewoners om naar hun familie te versturen om te laten zien dat het goed met hen gaat.

De bewoners die uit voorzorg in isolatie zitten, worden hierbij zeker niet vergeten. Ook zij kunnen vanop hun tv het reilen en zeilen in huis meevolgen, krijgen raambezoek en blijven met foto’s en filmpjes in contact met het thuisfront.

“We proberen ervoor te zorgen dat onze bewoners zo weinig mogelijk hinder ondervinden van deze moeilijke situatie. Onze kwaliteitsvolle zorg wordt gewoon voortgezet. En wij krijgen hiervoor heel wat appreciatie van onze bewoners en hun familie”, vertellen de zorgverleners. “Kortom, wij proberen dagelijks met ons ganse team van personeelsleden in het woonzorgcentrum te vechten tegen het corona-beestje! En tot hier toe lijkt ons dat vrij goed te lukken en hiervoor geven we elkaar graag een schouderklopje (maar wel van op afstand)! Onze gedachten zijn eveneens bij de woonzorgcentra waar het coronavirus momenteel hard toeslaat. Wij willen deze personeelsleden een hart onder de riem steken, want ook zij doen hun uiterste best voor hun bewoners!”, aldus de schepen van welzijn en de directie van Ter Nethe.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier