Nieuws uit de regio

11-03-2020 - Hallaar

"We zijn er mee bezig"

In december 2014 trok een grote betoging met Molenzonen-sympathysanten door het centrum van Heist, richting gemeentehuis; om steun te vragen voor de redding van hun terrein. Meer dan 5 jaar later leeft de Hallaarse voetbalploeg nog steeds in onzekerheid. Op de Heistse gemeenteraad vroeg Sven Lambrechts (SP.a en lid van de meerderheidsfracties) hoe het staat met het dossier en de plannen van OCMW Lier, eigenaar van de gronden die mogelijk wil verkopen.

 Ale vele jaren leeft de club in onzekerheid omtrent haar voortbestaan. De infrastructuur van de club, met ongeveer 400 leden, is dringend aan renovatie toe. Enkele weken geleden hebben ze bijvoorbeeld flinke stormschade opgelopen. De club weet niet over ze over enkele jaren nog op dezelfde site zitten en vraagt zich dus af of ze de noodzakelijke investeringen en herstellingen kunnen doen

“In maart 2017 kregen we de bevestiging dat het voortbestaan van onze club de eerste prioriteit van de gemeente is,” aldus een ongeruste Sven Lambrechts, zelf actief in het bestuur van de Hallaarse club. “In eerste instantie moesten we onze terreinen verlaten in 2021, Uiteindelijk hebben we een verlenging gekregen tot 2026.  Enkele weken geleden hebben we een vraag gericht naar het schepencollege naar de stand van zaken. Tot op heden hebben we geen antwoord gekregen”. De vraag van Molenzonen gaat over een mogelijke grondruil door het OCMW van Lier.  Een andere concrete vraag was de stand van zaken omtrent het Ruimtelijke Uitvoerings Plan voor de omgeving. De achterliggende landbouwgronden zouden mogelijks kunnen ingekleurd worden als recreatie zodat de club in die richting zou kunnen uitbreiden/verhuizen.  

Op 26 maart e.k. heeft schepen Patrick Feyaerts nog eens overleg met het OCMW van Lier, de eigenaar van de gronden. “Probleem is dat zij nogal eens van gedacht veranderen”, aldus de schepen van sport. “Bovendien gaan snelheid van handelen en politiek niet altijd samen. Een communicatie over de tussenfase schept soms niet te realiseren verwachtingen en is daarom mogelijk ontgoochelend voor alle partijen.” Feyaerts geeft toe dat het M.O.S. (Masterplan Outdoor Sporten) een beetje is stilgevallen, maar benadrukt dat de precaire situatie van de voetbalploeg in de Spekstraat nog steeds prioritair is voor het beleid. Ook N-VA en CD&V zeggen dat ze de ongerustheid begrijpen en mee willen werken aan een oplossing.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier