Nieuws uit de regio

08-03-2020 - Hallaar

Geen boontjes uit Kenia

Voor wie graag ecologisch winkelt, een beetje aan het milieu wil denken en producten van eigen bodem verkiest, is het dikwijls moeilijk om door het bos nog de bomen te zien.  Aalex Vertommen is zo iemand en start daarom om 17 maart in de cafetaria van WZC Ten Kerselaere aan de Boonmarkt een ‘Buurderij’, een mini-marktje met producten van lokale producenten.

Het idee komt van ‘Boeren & Buren’, een organisatie die ook in Frankrijk en Duitsland actief is. Eerder was er ook reeds een Buurderij actief in Itegem, maar die is door omstandigheden teloor gegaan.  Een Buurderij staat voor de online aankoop bij lokale producenten in de regio. Je kan één keer in de week de boer(-in) of ambachtman (-vrouw) zelf ontmoeten op de Buurderij, waar Aalex Vertommen instaat voor de organisatie.  Bedoeling is dat je een account aanmaakt op www.boerenenburen.be   en daarna je keuze maakt. Bestellingen tot zondagavond, kunnen op dinsdag tussen 16.30 en 18 u in Ten Kerselaere worden afgehaald bij het standje van de producenten. Voor wie er niet geraakt is er tot 19 u nog een afhaalpunt, bemand door Aalex zelf.  “Op die manier zijn er ook geen overschotten die moeten weggegooid worden”, vertelt Aalex. “Ik heb het zelf ook altijd moeilijk om te weten of die appels nu van Vlaanderen of Nieuw-Zeeland komen, of de boontjes uit de achtertuin of van Kenia zijn. Het is de bedoeling om steeds basisproducten in ons assortiment te hebben en af en toe iets extra’s, zoals bijvoorbeeld zelf gemaakte juweeltjes tijdens de cadeautjesperiode of chocoladefiguurtjes van een lokale chocolatier. Het aanmaken van een account houdt geen verplichtingen in zoals betalen van lidgeld of minimumafname. Mijn bedoeling is vooral om samen goed te doen voor de lokale economie en het milieu.”  De eerste Buurderijdag op 17 maart zal ook een beetje feestelijk ingezet : “ Hier vangen we meteen aan met een proeverij waar je (bijna) al onze producenten kan ontmoeten, samen met hun seizoenproducten. Buiten wat hapjes, drankjes en goed gezelschap hebben we natuurlijk nog live muziek voorzien en nodigen we u van harte uit om ons te vergezellen met een liedje”, aldus een enthousiaste Aalex Vertommen.

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier