Nieuws uit de regio

06-03-2020 - Heist-op-den-Berg

Politiekers nemen beter voorbeeld aan WOSH-koor

Het WOSH koor zingt al 40 jaar wereldmuziek, in Heist, in Vlaanderen en ver daarbuiten. Ter gelegenheid van hun ‘robijnen’ jubileum loopt in CC Zwaneberg een tentoonstelling van kunstwerken, gecreëerd door 11 zangers en zangeressen van het koor. Elf verschillende individuen die toch kunnen samenwerken aan één project “in tegenstelling tot onze politiekers”. Kunstenaar Tom Liekens, ook met Heistse roots, is curator van deze unieke tentoonstelling die nog tot 12 april te bezichtigen is.

“Wat het WOSH-koor precies is, valt niet uit te leggen”, vertelt Jan Grant, dirigent én stichter van het koor. “ Ons koor bestaat uit 110 mensen die niet in vakjes passen, en er zeker niet in geduwd willen worden. Mensen die af en toe buiten de lijntjes kleuren, misschien uit gebrek aan talent om binnen te lijntjes te kleuren. Kortom, de 11 mensen die hier hun creaties tonen zijn een perfecte afspiegeling van ons koor, allemaal verschillend, net als die 99 anderen, maar toch samenwerken aan één project. Onze politiekers zouden hier beter een voorbeeld aan nemen en samenwerken. Begint er direct aan!”, was zijn oproep.

11 Mensen die een eigen wereld crëren, die over grenzen kijken, de wereld in. De tentoonstelling werd dan ook toepasselijk ‘Lume, Lume’ genoemd, wat ‘Wereld, Wereld’ en ‘Mensen, Mensen’ betekent in de taal van de Roma. Het is ook een liede van de Fanfare Concordia en wordt graag gezongen door het koor. Tom Liekens bracht de verschillende artistieke werelden samen, selecteerde de kunstwerken en maakte er een boeiende tentoonstelling van die tot 12 april vrij te bezoeken is in Zwaneberg op het Cultuurplein op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

Deelnemers zijn Piet Van Pelt, Martine De Bie, Daniël Petermans, Anne Smits, Lea Eulaers, Arnout Beeck, Biance Tomasetig, Abdellah Flayou, Mieke Coeckelbergh, Ludo Glorie en Monique Govaert.

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier