Nieuws uit de regio

08-01-2020 - Heist-op-den-Berg

Bijna zwemmen in De Lo

In tegenstelling tot vele andere projecten in de openbare sector is de bouw van het zwemcomplex De Lo voor op schema. In de fitnesszaal moeten nog de toestellen geplaatst worden, de elektronica en televisietoestellen moeten nog aangesloten worden en de frigo’s in de cafetaria gevuld, maar voor de rest in het nieuwe Heistse sportcomplex bijna klaar voor het officiële openingsweekend van 14/15 maart.

Het schepencollege kreeg als opdrachtgever al een eerste rondleiding in het complex waar zo’n 220.000 bezoekers per jaar worden verwacht en dat gedurende 362 dagen per jaar. Als nieuwste vestiging van Sportoase is dit ook het meest vooruitstrevende technieken en toepassingen. Dat hoeft niet altijd high-tech te zijn: onderzoek heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat technologische snufjes voor de lockers, zoals vingerafdruk of elektronische codes niet efficiënt zijn in een vochtige zwembadomgeving.  Een sleuteltje met een waarborgmuntje is nog steeds de beste oplossing gebleken. Anderzijds wordt door warmterecuperatie uit de vochtige warme zwembadlucht door een performante warmtewisselaar het elektriciteits- en gasverbruik verminderd tot 41 %. Nergens in de wereld zijn de waternormen strenger dan in Vlaanderen. De kwaliteit wordt permanent elektronisch gemonitord, maar daarnaast wordt het water 3 keer per dag manueel getest. Momenteel is het water van het instructiebad nog een beetje groen, maar dat komt door de kleurstoffen die nodig waren om de verschillende testen uit te voeren.

Op vlak van sportbeleving worden de modernste trends toegepast zoals de ‘indoor-clycling’ ruimte in een ‘black box’ met licht- en muziekeffecten, die van de spinning een totaalbeleving maken. Het welness-gedeelte (zwemkledij!) met bio-sauna, Finse sauna, stoombad en whirlpool kan samen met het zwembad gebruikt worden door één tarief. Wie alleen baantjes wil trekken kan dat aan reductietarief.

Met het geheel wil Sportoase meer zijn dan enkel een aanbod van sportfaciliteiten. “Door samenvoeging van verschillende elementen als zwemmen, sauna, fitness, de brede openingsuren, de laagdrempelige benadering en het aanbod van begeleiding willen wij ieders sportieve en recreatieve verwachtingen waarmaken”, aldus algemeen directeur Michaël Schouwaerts van Sportoase. “wij werken met instructeurs en begeleiders van vlees en bloed, niet met voorgeprogrammeerde instructiefilmpjes”. Ook de toegang gebeurt zonder identiteitscontrole, in tegenstelling tot sommige zwembaden de voorbije zomer. “Wij trachten de drempel zo laag mogelijk te houden”, aldus Schouwaerts. “Wij hebben ook een hele kleine ‘zwarte lijst’ voor onze verschillende Vlaamse centra. Maar of nu komt als gezin, actieve seniort, tieners op zoek naar een sportieve kick en sociaal contact: dat is waar Sportoase voor staat.”

Enkele cijfers:
Er zijn 34 kleedkamers (20 individuele, 6 gezinskamers, 6 voor groepen en 2 voor personen met een handicap)
272 lockers
Sportbad: 25 x 17 m  - 1.034.000 l water – 8 oefenbanen – max 3.72 m diep
Instructiebad: 15 x 9 m – 332.000 l – beweegbare bodem 0 – 1,50 m
Peuterbad: 100 m²   Spraypark: 65 m²
3 glijbanen naast elkaar en een lange glijbaan met preteffecten

Op zaterdag 14 maart staat het volledige De Lo-team tussen 10 en 18 u  klaar om het publiek rond te leiden en zijn er tal van animaties. Vanaf zondag 15 maart kan er actief gesport worden, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 u, op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 18 u.

 

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier