Nieuws uit de regio

18-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Raf bouwt nog meer waterputten

In het voorjaar kreeg Raf Verelst in CC Zwaneberg de Cultuurprijs van de gemeente Heist-op-den-Berg voor zijn inzet voor drinkwaterputten in Cambodja. In de zomermaanden startte Verelst nog een extra crowdfundingactie op die 2.705 euro opbracht.

Raf Verelst werd tijdens een reis door Cambodja getroffen door het werk van monnik San Van en de Ngo Cbavc (Cambodian Buddhism Association for Vulnerable Children) in Siem Reap, een arme regio in het Zuid-Oost-Aziatisch land. Al enkele jaren organiseert hij, tijdens de eindejaarsperiode op 2de Kerstdag, in de horecazaken aan de voet van de Heistse berg, de Crazy Kroegentocht. Niet zomaar pinten pakken op de gezondheid van het Kindeke Jezus maar een actie ten voordele van Mad Monkey, een waterputproject in Cambodja.  Enkele dj’s die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte in het Heistse uitgaansleven zoals Den Eden, The Box,  Bonaparte draaien gratis, elk in hun eigen stijl, in de verschillende etablissementen.  Elke deelnemende café zorgt dat er een nieuwe waterput kan geboord worden in het Cambodja.
Met een crowdfundingactie op Facebook, die 2.705 euro opbracht (incl. de privé-schenkingen en de beloofde donatie van een extra waterput) kunnen 9 nieuwe putten gebouwd worden die ongeveer 350 mensen van proper drinkwater voorzien. “Wetende dat een put tot 100 jaar water kan geven, maakt dit dat er verschillende generaties genot gaan hebben van jullie schenking”, aldus Raf Verelst . “Woorden van dank schieten me te kort. Ik voel me ontroerd, dankbaar, nederig en blij, stil...maar vooral dankbaar. Het is mooi om te zien dat men door samen te werken zoiets moois kan bereiken. De impact is enorm. Het leven van de mensen in Siem Reap in Cambodja krijgt een boost om U tegen te zeggen ...”

Verelst nodigt alvast iedereen uit op 26 december voor een nieuwe editie van de Crazy Koregentocht op het gouden kruispunt, wederom met de DJ's van het Heistse uitgangsleven van weleer  en met een nieuwigheid die nog een verrassing moet blijven.

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier