Nieuws uit de regio

18-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Raf bouwt nog meer waterputten

In het voorjaar kreeg Raf Verelst in CC Zwaneberg de Cultuurprijs van de gemeente Heist-op-den-Berg voor zijn inzet voor drinkwaterputten in Cambodja. In de zomermaanden startte Verelst nog een extra crowdfundingactie op die 2.705 euro opbracht.

Raf Verelst werd tijdens een reis door Cambodja getroffen door het werk van monnik San Van en de Ngo Cbavc (Cambodian Buddhism Association for Vulnerable Children) in Siem Reap, een arme regio in het Zuid-Oost-Aziatisch land. Al enkele jaren organiseert hij, tijdens de eindejaarsperiode op 2de Kerstdag, in de horecazaken aan de voet van de Heistse berg, de Crazy Kroegentocht. Niet zomaar pinten pakken op de gezondheid van het Kindeke Jezus maar een actie ten voordele van Mad Monkey, een waterputproject in Cambodja.  Enkele dj’s die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte in het Heistse uitgaansleven zoals Den Eden, The Box,  Bonaparte draaien gratis, elk in hun eigen stijl, in de verschillende etablissementen.  Elke deelnemende café zorgt dat er een nieuwe waterput kan geboord worden in het Cambodja.
Met een crowdfundingactie op Facebook, die 2.705 euro opbracht (incl. de privé-schenkingen en de beloofde donatie van een extra waterput) kunnen 9 nieuwe putten gebouwd worden die ongeveer 350 mensen van proper drinkwater voorzien. “Wetende dat een put tot 100 jaar water kan geven, maakt dit dat er verschillende generaties genot gaan hebben van jullie schenking”, aldus Raf Verelst . “Woorden van dank schieten me te kort. Ik voel me ontroerd, dankbaar, nederig en blij, stil...maar vooral dankbaar. Het is mooi om te zien dat men door samen te werken zoiets moois kan bereiken. De impact is enorm. Het leven van de mensen in Siem Reap in Cambodja krijgt een boost om U tegen te zeggen ...”

Verelst nodigt alvast iedereen uit op 26 december voor een nieuwe editie van de Crazy Koregentocht op het gouden kruispunt, wederom met de DJ's van het Heistse uitgangsleven van weleer  en met een nieuwigheid die nog een verrassing moet blijven.

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier