Nieuws uit de regio

18-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Raf bouwt nog meer waterputten

In het voorjaar kreeg Raf Verelst in CC Zwaneberg de Cultuurprijs van de gemeente Heist-op-den-Berg voor zijn inzet voor drinkwaterputten in Cambodja. In de zomermaanden startte Verelst nog een extra crowdfundingactie op die 2.705 euro opbracht.

Raf Verelst werd tijdens een reis door Cambodja getroffen door het werk van monnik San Van en de Ngo Cbavc (Cambodian Buddhism Association for Vulnerable Children) in Siem Reap, een arme regio in het Zuid-Oost-Aziatisch land. Al enkele jaren organiseert hij, tijdens de eindejaarsperiode op 2de Kerstdag, in de horecazaken aan de voet van de Heistse berg, de Crazy Kroegentocht. Niet zomaar pinten pakken op de gezondheid van het Kindeke Jezus maar een actie ten voordele van Mad Monkey, een waterputproject in Cambodja.  Enkele dj’s die in de jaren ’80 en ’90 furore maakte in het Heistse uitgaansleven zoals Den Eden, The Box,  Bonaparte draaien gratis, elk in hun eigen stijl, in de verschillende etablissementen.  Elke deelnemende café zorgt dat er een nieuwe waterput kan geboord worden in het Cambodja.
Met een crowdfundingactie op Facebook, die 2.705 euro opbracht (incl. de privé-schenkingen en de beloofde donatie van een extra waterput) kunnen 9 nieuwe putten gebouwd worden die ongeveer 350 mensen van proper drinkwater voorzien. “Wetende dat een put tot 100 jaar water kan geven, maakt dit dat er verschillende generaties genot gaan hebben van jullie schenking”, aldus Raf Verelst . “Woorden van dank schieten me te kort. Ik voel me ontroerd, dankbaar, nederig en blij, stil...maar vooral dankbaar. Het is mooi om te zien dat men door samen te werken zoiets moois kan bereiken. De impact is enorm. Het leven van de mensen in Siem Reap in Cambodja krijgt een boost om U tegen te zeggen ...”

Verelst nodigt alvast iedereen uit op 26 december voor een nieuwe editie van de Crazy Koregentocht op het gouden kruispunt, wederom met de DJ's van het Heistse uitgangsleven van weleer  en met een nieuwigheid die nog een verrassing moet blijven.

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier