Nieuws uit de regio

16-08-2019 - Hulshout

Tegen honger en onrecht

Patrick Retour uit Hulshout, bekend zijn woonboeken, is al zijn hele leven ook al een bevlogen singer-songwriter. Sinds enkele jaren engageer hij zich als maker van boeken + cd rond thema’s met een breed sociaal en maatschappelijk draagvlak. Met ‘Time2share’ roept Patrick Retour jong en oud op om samen te zingen ‘Tegen honger en onrecht’.

Retour bracht al een hele reeks woonboeken uit met prachtige interieurs, kijkboeken om zelf inspiratie op te doen of gewoon weg te dromen.  Daarnaast brengt hij zogenaamde liedboeken uit, een combinatie van boeken en bijhorende cd met liedjes om mee te zingen. Allicht het meest bekende is ‘Time2stop’ tegen pesten en cyberstalken.

De start van het nieuwe schooljaar is voor Retour de uitgelezen kans om zijn volgende nieuwe ‘telg’ met enige fierheid boven de doopvont te houden. Met ‘Time2share’ neemt Patrick Retour je mee naar de wereld van Jivin’ George, een roll-stoelrocker die samen met zijn bombardon spelende vriendin Gitte aan verdienstelijk straathoekwerk doet. Een koppel met een groot sociaal kloppend hart…

‘Time2share’ is een boek met cd dat uitnodigt om, waar dan ook, samen te zingen en op te komen tegen onrechtvaardigheid en voor gelijke kansen. Dankzij de vele creatieve tips en speelse doe-ideeën is het bovendien een praktische didactische tool. Leerkrachten, opvoeders en jongerenbegeleiders kunnen ermee aan de slag binnen het ZILL-plaatje: zin in leren (en) leven. Muzikaal kreeg hij hulp van niemand minder dan Hervé Martens (speelde o.m. bij Soulsister) en accordeonist Tuur Florizoone. ‘Coole kids song’ brengt hij samen met Willy Bauweraerts. En er zingen uiteraard heel wat kids mee op de hele cd.

De cd-liedboeken van Patrick Retour zijn uitgegeven bij Uitgeverij Averbode? Meer info op www.zingenvooreenbeterewereld.com

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier