Nieuws uit de regio

16-08-2019 - Hulshout

Tegen honger en onrecht

Patrick Retour uit Hulshout, bekend zijn woonboeken, is al zijn hele leven ook al een bevlogen singer-songwriter. Sinds enkele jaren engageer hij zich als maker van boeken + cd rond thema’s met een breed sociaal en maatschappelijk draagvlak. Met ‘Time2share’ roept Patrick Retour jong en oud op om samen te zingen ‘Tegen honger en onrecht’.

Retour bracht al een hele reeks woonboeken uit met prachtige interieurs, kijkboeken om zelf inspiratie op te doen of gewoon weg te dromen.  Daarnaast brengt hij zogenaamde liedboeken uit, een combinatie van boeken en bijhorende cd met liedjes om mee te zingen. Allicht het meest bekende is ‘Time2stop’ tegen pesten en cyberstalken.

De start van het nieuwe schooljaar is voor Retour de uitgelezen kans om zijn volgende nieuwe ‘telg’ met enige fierheid boven de doopvont te houden. Met ‘Time2share’ neemt Patrick Retour je mee naar de wereld van Jivin’ George, een roll-stoelrocker die samen met zijn bombardon spelende vriendin Gitte aan verdienstelijk straathoekwerk doet. Een koppel met een groot sociaal kloppend hart…

‘Time2share’ is een boek met cd dat uitnodigt om, waar dan ook, samen te zingen en op te komen tegen onrechtvaardigheid en voor gelijke kansen. Dankzij de vele creatieve tips en speelse doe-ideeën is het bovendien een praktische didactische tool. Leerkrachten, opvoeders en jongerenbegeleiders kunnen ermee aan de slag binnen het ZILL-plaatje: zin in leren (en) leven. Muzikaal kreeg hij hulp van niemand minder dan Hervé Martens (speelde o.m. bij Soulsister) en accordeonist Tuur Florizoone. ‘Coole kids song’ brengt hij samen met Willy Bauweraerts. En er zingen uiteraard heel wat kids mee op de hele cd.

De cd-liedboeken van Patrick Retour zijn uitgegeven bij Uitgeverij Averbode? Meer info op www.zingenvooreenbeterewereld.com

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier