Nieuws uit de regio

12-05-2019 - Beerzel

Circo Maximo wint Nederlandse kleinkunstprijs

De Beerzelse band Circo Maximo heeft in Nederland het Utrechtse Kleinkunst Festival 2019 gewonnen. Circo Maximo brengt eigen nummers en traditionals. Hun streekdialect is ook te horen in de teksten van hun liedjes. Daardoor was hun selectie in de eerste plaats al een verrassing.

Het Schiller Theater Place Royale organiseerde op donderdag 9 mei,  vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei  de elfde editie van het festival, een ondertussen gerenommeerde wedstrijd waarin cabaretiers, stand-up-comedians en muziekgroepen het tegen elkaar opnemen. In de finale behaalde Circo Maximo de overwinning volgens de jury omwille van hun aanstekelijke energie en muziek die perfect past bij de teksten over vriendschap, WO I, een hippiebus,... De jury vatte het samen als: “Een allegaartje van onderwerpen maar toch past het geheel perfect bij elkaar op muzikaal vlak én op vlak van de teksten en verhalen”.

Het verhaal van Circo Maximo begint ergens midden 2011 met twee muzikanten die hun folk- en rockinvloeden willen combineren. In de twee jaar die daarop volgen wordt de groep muzikanten die deelneemt aan de zogenaamde huis-,tuin- en keukenrepetities van Circo Maximo regelmatig uitgebreid. Vandaag bestaat de groep uit Bert Schoovaerts, Erik Meuris, Jorn Torfs, Kristof Van Herck, Sven Lens, Arne Troffaes, en Henk Dom.  De muzikanten hebben roots in verschillende genres en dit levert een geheel op dat toegankelijk is voor een breed publiek. Zo werd dit ook aangevoeld door het Nederlandse publiek en de jury. Het dialect uit de Zuiderkempen was geen probleem om de luisteraars mee te nemen in het verhaal van de band. Zowel de nummers met een kwinkslag als de nummers met een zwaardere boodschap konden door jury en publiek geapprecieerd worden.

De groep speelt diverse instrumenten als doedelzak, viool, ukelele, gitaar, bas, càjon, fluitjes allerhande,… Het repertoire bestaat uit folk, klezmer, tango, rock ‘n roll,... De nummers zijn gebaseerd op oude traditionals die onderling worden gecombineerd en aangepast en waaraan eigen stukken worden toegevoegd.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier