Nieuws uit de regio

24-01-2019 - Keerbergen

De grootste verkaveling in 30 jaar in Keerbergen

Aan de Bakestraat te Keerbergen komt op een terrein van 4,5 ha een nieuwe verkaveling met 76 woningen. 31 van de 76 nieuwe woningen worden beheerd door de sociale woningmaatschappij SWAL (Sociale Woningen Arrondissement Leuven). Vorig jaar werd Keerbergen nog op de vingers getikt omwille ‘te weinig sociale woningen’ in de gemeente.

De verkaveling wordt ‘De Zandjan’ genoemd, naar de typische figuur uit Keerbergen die eeuwen geleden wit zand ging verkopen aan de rijke burgers van Mechelen en Leuven.  Ongeveer 1 ha blijft groenzone en er worden 4 straten doorgetrokken die nu al een naam hebben:  de Waterputstraat naar de oude put van 1000 jaar geleden die op de site werd gevonden, de Marcel Schroosstraat en de Jules Ceulemansstraat, naar 2 oudburgemeesters van Keerbergen en de Grote Ley, de vroegere naam van de Raambeek. “Gezien de voorziene bevolkingsgroei en het tekort aan sociale woningen, is dit project meer dan welkom”, aldus schepen voor ruimtelijke ordening Marc Vangrunderbeeck. “We hopen op die manier veel jonge gezinnen te mogen verwelkomen in onze gemeente. Daarnaast kunnen we dankzij dergelijke projecten inspelen op het aanbieden van nieuwe types huisvesting in onze gemeente.” De schepen benadrukt ook dat de site volledig werd gezuiverd van een kwikvervuiling en nu tot de properste gronden van de gemeente behoort.

Met Sint-Martens-Latem behoort Keerbergen tot één van de duurste gemeenten van Vlaanderen, maar met De Zandjan wordt in de eerste plaats gemikt op jonge gezinnen. De prijs van de gronden varieert waarschijnlijk van 95.000 tot 170.000 euro.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier