Nieuws uit de regio

24-01-2019 - Keerbergen

De grootste verkaveling in 30 jaar in Keerbergen

Aan de Bakestraat te Keerbergen komt op een terrein van 4,5 ha een nieuwe verkaveling met 76 woningen. 31 van de 76 nieuwe woningen worden beheerd door de sociale woningmaatschappij SWAL (Sociale Woningen Arrondissement Leuven). Vorig jaar werd Keerbergen nog op de vingers getikt omwille ‘te weinig sociale woningen’ in de gemeente.

De verkaveling wordt ‘De Zandjan’ genoemd, naar de typische figuur uit Keerbergen die eeuwen geleden wit zand ging verkopen aan de rijke burgers van Mechelen en Leuven.  Ongeveer 1 ha blijft groenzone en er worden 4 straten doorgetrokken die nu al een naam hebben:  de Waterputstraat naar de oude put van 1000 jaar geleden die op de site werd gevonden, de Marcel Schroosstraat en de Jules Ceulemansstraat, naar 2 oudburgemeesters van Keerbergen en de Grote Ley, de vroegere naam van de Raambeek. “Gezien de voorziene bevolkingsgroei en het tekort aan sociale woningen, is dit project meer dan welkom”, aldus schepen voor ruimtelijke ordening Marc Vangrunderbeeck. “We hopen op die manier veel jonge gezinnen te mogen verwelkomen in onze gemeente. Daarnaast kunnen we dankzij dergelijke projecten inspelen op het aanbieden van nieuwe types huisvesting in onze gemeente.” De schepen benadrukt ook dat de site volledig werd gezuiverd van een kwikvervuiling en nu tot de properste gronden van de gemeente behoort.

Met Sint-Martens-Latem behoort Keerbergen tot één van de duurste gemeenten van Vlaanderen, maar met De Zandjan wordt in de eerste plaats gemikt op jonge gezinnen. De prijs van de gronden varieert waarschijnlijk van 95.000 tot 170.000 euro.

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier