Crazy Kroegentocht

In normale omstandigheden zou op 26 december de 5de editie van de Crazy Kroegentocht doorgaan. 2020 had een jubileumjaar moeten zijn voor deze mooie actie maar zoals iedereen wel weet zijn de omstandigheden dit jaar niet meteen normaal. Er werd op zoek gegaan naar een waardig alternatief. Dit jaar kan je op zaterdag 26 december vanaf 19u afstemmen op Radio Christina voor ‘DJ’s in the mix’. Het goede doel blijft hetzelfde, het waterputtenproject in Cambodja.

Kan je wat meer vertellen over de levensomstandigheden in Cambodja?
Raf:
Ik ben in Cambodja terecht gekomen tijdens een lange reis in Zuidoost Azië en leerde daar in de provincie Siem Reap de monnik San Van kennen. Begin jaren ’80 werd een derde van de Cambodjaanse bevolking uitgemoord onder het regime van Pol Pot en de Rode Khmer. Omdat onder de slachtoffers heel wat mensen zaten die een opleiding genoten hadden, is heel veel kennis verloren gegaan. De mensen daar proberen hun levens terug op de rails te krijgen en de manier waarop daar voor elkaar gezorgd wordt is hartverwarmend. In de steden beginnen ze er stilaan bovenop te geraken maar de mensen op het platteland worden helaas aan hun lot overgelaten. Er is geen proper drinkwater, een gebrek aan sanitaire voorzieningen en omdat kinderen vaak kilometers moeten wandelen om  proper water te halen, schiet onderwijs en ontwikkeling er vaak bij in. Bovendien ligt de kindersterfte er maar liefst 20% hoger, onder andere door het drinken van vuil water.

De waterputten zijn daar dus van levensbelang.
Raf:
Alles begint bij proper water. Dankzij de vorige edities van de Crazy Kroegentocht en het engagement van de cafés om een waterput te doneren, hebben we al een 50-tal waterputten kunnen  realiseren en 3 schooltjes van een sanitaire blok kunnen voorzien. Zo’n waterput kost ongeveer € 300 en voorziet 8 tot 10 gezinnen van proper water en dat 3 generaties lang. De mensen van de   gemeenschap worden ook actief betrokken. Ze helpen mee met de installatie van de waterputten en belangrijk is dat ze ook het juiste gebruik van water aangeleerd krijgen. Om de 2 jaar probeer ik op  eigen kosten zelf naar Cambodja te reizen om de vinger aan de pols te houden. Vorige keer kwam een klein meisje me fier tonen dat ze haar tandjes kon poetsen, een onvergetelijk en ontroerend  moment.

Met de Crazy Kroegentocht zamelden jullie de voorbije jaren geld in?
Raf:
De voorbije vier jaren engageerde een aantal DJ’s van bekende Heistse dancings van weleer zich gratis om van achter de draaitafels van de Heistse café’s de beste beats op je los te laten. In elk café kon je terecht voor een ander genre muziek, van 80’s muziek en disco tot dance, new wave, pop & rock. Als tegenprestatie voor de optredens, schonken de deelnemende cafés elk een waterput.

Wat mogen we dit jaar verwachten?
Raf:
Op zaterdag 26 december begint om 19u een radioshow op Radio Christina. Een hele avond lang, tot 2u ’s nachts, rijgen dj-coryfeeën plaatjes aan elkaar. Je mag onder andere Dolle Jo, Patje The Fox, DJ Milano, Bart Smolders, DJ Henky, Sam Van den Vonder, Gert van Leden en vele anderen verwachten tijdens de radiospecial. Verder zetten we dit jaar via Facebook  (www.facebook.com/crazykroegentocht) ook een crowdfunding op om geld in te zamelen zodat we ook dit jaar weer enkele waterputten kunnen schenken. Het geld gaat rechtstreeks naar waar het terecht moet komen. Om alles nog gestructureerder te laten verlopen sloten we ons goed doel ook aan bij ‘de 4de pijler’ van 11.11.11, het steunpunt voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het  zuiden.

Crazy Kroegentocht op Radio Christina
Zaterdag 26 december 2020 van 19u tot 2u.

  • Regio Heist: 106.1 FM
  • Regio Hulshout: 106.5 FM
  • Regio Aarschot: 107.2 FM
  • Online: www.christina.be

Wil jij ook je steentje bijdragen?
www.facebook.com/crazykroegentocht

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier