Nieuws uit de regio

28-08-2023 - Heist-op-den-Berg

Heistse politie zoekt alerte burger

Zaterdagavond, tijdens Hestival, kreeg de politie in de Stationsstraat hulp van een onbekende alerte burger.  Dank zij het snelle optreden van de man kon de Heistse politie in de Stationsstraat een jongen arresteren die betrokken was bij een drugsdeal. Na de arrestatie is de burger echter vertrokken en politiezone Heist is op zoek naar de betrokkene om hem uitdrukkelijk voor zijn medewerking te bedanken. Ben of ken jij deze persoon? Neem dan contact op met PZ Heist 015 750 950.

Drugsdeal op OCMW-parking

Het toezicht op Hestival gebeurde onder meer door het droneteam van PZ Antwerpen, die ondersteuning gaf aan de Heistse politie tijdens het evenement.  De dronepiloten stonden opgesteld op het dak van Cultuurcentrum Zwaneberg. Op de parking van het OCMW, aan het begin van de Stationsstraat, trokken twee jongeren de aandacht de van het droneteam.  De jongeren verschuilden zich voor een drugsdeal. Een politieploeg werd op basis van de dronebeelden aangestuurd richting het OCMW. Bij het benaderen van de jongeren, nam één ervan de vlucht richting Stationsstraat. Een alerte burger parkeerde zijn voertuig aan de zijkant van het straat en hield de jongen tegen. Dankzij hem kon hij niet meer verder vluchten en heeft politie hem kunnen arresteren. Ook de andere jongere werd gevat door politie.

Alerte burger

Bij de dealer werd 12 gram cannabis en 165 euro aangetroffen, bij de koper een kleine gebruikershoeveelheid. De twee minderjarigen, jongens van 16 en 17 jaar, konden beiden beschikken. Naar aanleiding van de vastgestelde feiten, werd nog een huiszoeking heterdaad uitgevoerd bij de 17-jarige dealer. Politiezone Heist doet een oproep naar de alerte burger die de vluchtende jongen tegenhield. Nadat de minderjarige werd gearresteerd, is hij verder gereden. Zijn identiteit is verder niet bekend. Hij wordt alvast bedankt voor zijn kordate reactie.

 

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier