Nieuws uit de regio

03-05-2023 - Heist-op-den-Berg

Heist is weer een beetje properder

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg werkt al vele jaren met de organisatie Mooimakers voor het netjes houden van de omgeving. Daarvoor doet men onder meer beroep op ongeveer 200 groene peters en meters. Vanaf dit jaar gaan ze nog een stapje verder door zich te organiseren voor de River Clean Up Challenge. Het schepencollege gaf het goede voorbeeld door zelf met afvalzak en prikker de Heistse berg rond te trekken om afval te verzamelen.

Elk jaar belandt 11 miljard kilo plastic in de oceaan. Een groot deel van deze vervuiling komt via rivieren in onze oceanen terecht. Het doel is om het plastic te onderscheppen voordat het daar ooit aankomt. De River Clean Up Challenge loopt tot 8 juni streeft naar plasticvrije rivieren wereldwijd. De challenge bestaat er in om gedurende 10 minuutjes zwerfvuil op het land in te zamelen, zodat het niet in de rivier terecht komt. “Alle inspanningen samen, maken een groot verschil”, aldus milieuschepen Sarah Wouters.

De challenge waarvan het schepencollege het voorbeeld heeft gegeven bestaat uit 3 simpele stappen:
1. Neem een paar handschoenen en een vuilniszak
2. Ga naar buiten en ruim 10 minuten zwerfvuil op in je buurt
3. Deel je heldenfoto op social media en daag 3 vrienden uit om hetzelfde te doen

 

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier