Nieuws uit de regio

27-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Burgemeester Moons deelt 18.500 euro uit

In de raadszaal van het gemeentehuis heeft burgemeester Jan Moons de opbrengst van het Feest van de Heistenaar verdeeld onder 7 sport- en jeugdverenigingen met een G-werking en een deeltje voor Chiro Booischot als dank voor hun medewerking. Moons lichtte ook al een tip over het Feest van de Heistenaar 2023 dat zal doorgaan in een spiegeltent op het Cultuurplein van 14 t.e.m.17 september.

18.500 euro voor G-werking

“We wilden het concept van het Bal van de Burgemeester een beetje van onder het stof halen met een happening op het domein van Hof Ter Laken, maar hadden pech met het weer”, vertelt de Heistse burgemeester. “Toch hebben we een mooi bedrag van 18.500 euro kunnen toekennen aan de sport- en jeugdverenigingen met een G-werking. Voor de verdeling kozen  drie criteria: 30 % voor het aantal helpers op het evenement, 30 % volgens het aantal G-leden en 40 % projectmatig waarbij de verenigingen aantonen dat ze de gift op een duurzame manier gebruiken. De gelukkigen zijn Akabe Albatros (2.785 €), Ardua-Gym (3.274 €), Atletiekvereniging Zuiderkempen (3.132 €), Danscentrum Movere (1.833 €), Heistse Tennisclub (2.513 €), Heistse Zwemclub Arduas (1.996 €), KSK Heist (3.043 €) en Chiro Booischot (925 €).”

Heist feest in de spiegeltent

Voor het Feest van de Heistenaar werd een aparte vzw opgericht met als bestuurders Jan Moons, Nick De Groof en Thomas Van Hoof.  Zij lichtten ook al een flinke tip van de sluier over de versie van 2023. Die zal doorgaan in een spiegeltent op het Cultuurplein van donderdag 14 tot zondag 17 september. Dat zal een heel feestweekend zijn in Heist: de academie viert haar verjaardag, op zaterdag is het Planeet Heist en op zondag de Herfs-open-deur met verkeersvrije Bergstraat. De activiteiten staan ook bijna allemaal op punt: Op donderdag staat er weer een netwerkevent voor de zakenwereld gepland. Op vrijdag mag iedereen komen, maar is het ook het gemeentelijke personeelsfeest. Daarvoor is alvast Gunther Neefs en dj Milano geprogrammeerd. Zaterdag is voorbehouden aan de jeugd en op zondag zal men proberen Dancing Fabiola te laten herleven.  Wie dat het ‘goede doel’ wordt dit jaar, is nog niet bekend.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier