Nieuws uit de regio

21-03-2023 - Hallaar

Berthoutzonen eren vrouwen in de muziek

Vrouwen in de muziek: nog steeds onderbelicht. Daar wil de fanfare De Berthoutzonen wat aan doen! Ook al omdat de Berthoutzonen heel wat Berthoutdochters in hun rangen hebben als vrouwelijke muzikant. Samen met vrouwelijke componisten of muziek speciaal gecomponeerd voor vrouwen zetten ze de dames in de schijnwerpers op zaterdag 25 maart om 20 u en zondag 26 mart om 19 u in de blauwe zaal van CC Zwaneberg met het concert Famtastic.

“In een fanfare is iedereen gelijk en staat de muziek voorop, maar met dit concert willen we de kracht van vrouwen eens extra belichten” vertelt voorzitter Marc De Raet. “We hebben een gevarieerd ‘vrouwelijk’ programma samengesteld met muziek over bijzondere vrouwen zoals Minerva van de echte fanfarecomponist Jan Van der Roost of Aphrodite en Cassiopeia. Daarnaast spelen we werk van vrouwelijke componisten als Yukiko Nishimura, Suzanne Welters en Evelyn Glennie maar ook van populaire namen als Gloria Estefan of Madonna, die laatste in een bewerking van Filip Meylemans. Een echt vrouwenstuk is The March of the Women van Ethel Smyth in een arrangement van Inge Gerlo.”

Het gaat de Hallaarse fanfare, die in de hoogste Vlamo-klasse ‘superieur’ speelt, goed voor de wind. Zo goed zelfs dat het huidige repetitielokaal in de oude jongensschool aan de Leopoldlei praktisch uit zijn voegen barst. Het is aandoenlijk hoe telaatkomers op de repetitie zich moeten wurmen tussen de pauken en de grote trom om uiteindelijk hun benepen plaatsje aan de pupiter te vinden. Voor het concert in Zwaneberg worden 58 muzikanten klaargestoomd van een 13-jarige drummer tot een 67-jarige althoornspeelster onder leiding van dirigent Bert Van Thienen die al meer dan 10 jaar met het dirigeerstokje zwaait in Hallaar. Het concert wordt gepresenteerd door Jessie Van Uffel. Kaarten via www.berthoutzonen.be of bij de muzikanten.

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Speciale promoties Check het hier