Nieuws uit de regio

05-03-2023 - Heist-op-den-Berg

Bedankt vrijwilligers!

In de blauwe zaal van CC Zwanberg genoten zondag 5 maart ongeveer 300 vrijwilligers van een ontbijt, aangeboden door het Heistse lokale bestuur. Een afvaardiging van het schepencollege zorgde voor de bedeling van de spek met eieren en het andere lekkers.  Dat was uit dank voor hun bijdragen die ze het voorbije jaar leverden aan verschillende aspecten van gemeentelijke activiteiten, gaan de van medewerkers aan de fietslessen voor volwassenen tot de onderhoudsploeg van Klein Scherpenheuvel in Wiekevorst. In totaal kan het gemeentebestuur op bijna 900 vrijwilligers rekenen die op een of andere manier het leven aangenamer maken in Heist-op-den-Berg.

In zijn welkomst- en dankwoord beklemtoonde burgemeester Jan Moons hoe het vrijwilligerswerk een aanvulling is op de professionele activiteiten van het bestuur. “Het is niet alleen een waardevolle bijdrage op het leven in onze gemeente dat er alleen maar mooier en beter door wordt, maar ook een bijzondere verrijking voor de vrijwilliger zelf die uit zijn werk voldoening kan vinden. Er zijn in de gemeente uitlopende mogelijkheden voor alle talenten. Wij kiezen er bewust voor om zo een gevarieerd aanbod te kunnen aanbieden en zo kansen te hebben om grotere projecten aan te pakken die de gemeente naar een hoger niveau kan tillen”. Jan Moons hoopt ook in de toekomst op een uitgebreid vrijwilligersnetwerk kunnen beroep te doen.

Schepen voor vrijwilligers Carl Verelst mocht vanuit zijn vakantieoord in de sneeuw,  opsommen in welke sectoren het lokaal bestuur Heist-op-den-Berg allemaal beroep doet op vrijwillige medewerkers. Met het gevaar van er enkele te vergeten gaf hij een hele opsomming: de lesgevers veilig fietsen, de huiswerkbegeleiders, de mensen van Babbelberg die anderstaligen Nederlands leren, de praatjesmakers die mensen in eenzaamheid bezoeken, de helpers van de Sociale Kruidenier en het dorpsrestaurant De Dorpskom, de helpers in de gemeentelijke musea, de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale, de groene peters en meters die zwerfafval ruimen, de kattenvangers om wilde katten te steriliseren, de mensen die Klein Scherpenheuvel in Wiekevorst onderhouden, de digidokters die mensen begeleiden in de digitale wereld, de begeleiders voor toegankelijke cultuur, de verschillende lesgevers in het Cursuscentrum, de helpende handen in hert Huis van het Kind en de leden van de verschillende adviesraden. 

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier