Nieuws uit de regio

12-02-2023 - Heist-op-den-Berg

Nieuw bos in Heist heet 'Groenbergbos'

Naast het Bergbos, boven op de Heistse berg, heeft Heist-op-den-Berg vanaf zondag 12 februari ook een Groenbergbos. Dat werd door leerlingen van de plaatselijke scholen, lokale vrijwilligers en leden van de jeugdbeweging geplant aan de Peredreef, op de grens van Heist en Beerzel. Provinciaal deputé Jan De Haes mocht het naambordje officieel onthullen, omdat de grond voor het nieuwe bos werd aangekocht door de provincie. Het is het grootste bos dat de provincie als organisatie tot nu toe aanplantte.

Nieuw wandel- en joggingbos

Inwoners van Heist-op-den-Berg konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete naam voor het bos. Gedeputeerde voor Milieu en Natuur Jan De Haes onthulde de nieuwe naam: “Voortaan kennen we deze plek als het Groenbergbos, een verwijzing naar de oude Ferrariskaarten waarop het bos vermeld werd. Deze plantactie is het startschot van een reeks aanplantingen door de provincie, ook hier in Heist-op-den-Berg. Met dit bos bouwen we aan een klimaatveilige en groenere toekomst. Inwoners van Heist-op-den-Berg krijgen er een nieuwe plek bij om te genieten van de rust en de natuur, of om de koelte op te zoeken tijdens warme dagen. Om te joggen of wandelen langs het pad dat aangelegd wordt. Het bos zal ook de lucht zuiveren en zorgt ervoor dat regenwater een weg vindt naar het grondwater. Niet enkel voor het klimaat maar ook voor onze biodiversiteit is het bos een mooie aanwinst, planten en dieren vinden hier een nieuwe thuis”.

Heist wil tegen eind 2024 43.000  nieuwe bomen

Burgemeester Jan Moons vult aan: “Heist-op-den-Berg ontving recent een bronzen boslabel omdat we 2,5 ha nieuw bos plantten. Met het huidig cijfer van 27.135 reeds geplante bomen zijn we goed op weg om onze doelstelling van 43.000 nieuwe bomen te bereiken. Deze extra steun van de provincie is natuurlijk meer dan welkom, want elke boom telt. In het voorjaar van 2023 worden nog 3 nieuwe bossen geplant met in totaal 7.670 bomen, waaronder deze boomplantactie van de provincie Antwerpen langs de Peredreef. Hierdoor zal het nieuwe totaal aangroeien tot 34.805 bomen.” Er werden verschillende soorten geplant, die speciaal werden uitgekozen voor de typische vochtige bodem van het gebied: zomereik, zwarte els, kraakwilg, zachte berk, haagbeuk. Door de slechte en natte toestand van het terrein kon ongeveer de helft van de 2,3 ha bebost worden. Zodra de grond droogt, wordt de rest aangeplant.

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier