Nieuws uit de regio

11-01-2023 - Heist-op-den-Berg

Voor het behoud van het speelbos op de Aldi-site

Voor de deur van de Heistse gemeentehuis overhandigde een buurtcomité uit de Oude Liersebaan aan burgemeester Jan Moons en schepen Sarah Wouters 610 bezwaarschriften tegen het Ruimtelijk UitvoeringsPlan van de Aldi-site. Dat is een terrein van verschillende eigenaars tussen de Stationstraat en de Oude Mechelbaan waarop voor kernuitbreiding meer dan 200 nieuwe woongelegenheden zouden kunnen komen. Daardoor zou het speelbos achter de lagere school van de Oude Liersebaan, mogelijk verdwijnen. Er loopt nog een petitie, reeds door bijna 1400 mensen ondertekent, die vraagt dat de gemeente het speelbos zou aankopen.

Moeilijke discussie

“Voorlopig heeft het terrein nog weinig waarde”, vertelt Senne Heremans namens het buurtcomité, “Het bos ligt wel in een woongebied, maar er moeten nog wegen aangelegd worden. In het ontwerp van het RUP staat wel dat er een groene zone moet blijven, maar dat betekent nog niet dat het bos behouden blijft.” Heremans erkent dat het terrein in stedelijk gebied ligt, “maar dat mag geen reden zijn om alles vol beton te gieten”. Burgemeester Moons en schepen Wouters beseffen dat het een moeilijk verhaal is: “Het terrein heeft verschillende eigenaars waarmee moet onderhandeld worden. Wat zullen de plannen van de projectontwikkelaar zijn?

Samen oplossing zoeken

“De vele affiches aan de ramen in de buurt laten blijken dat het thema wel degelijk leeft bij de mensen langsheen de Oude Liersebaaén en ruime omgeving”, aldus Heremans. Samen met de Chiro en buurtbewoners wil hij een uitgestoken hand reiken naar het gemeentebestuur om in dialoog te gaan en samen naar een oplossing te zoeken. Eerder werd gesuggereerd dat het verzet tegen het verdwijnen van het speelbos een politieke actie was, omdat Heremans ook bij de lokale PVDA actief is.

Greenpeace

Naast de plaatselijke Chiro kreeg het comité ook de steun van Philippe Verbelen die namens Greenpeace België ook zijn mening gaf: “Zonevreemde bossen verdwijnen aan een enorme snelheid, het is dweilen met de kraan open. Een bos elders compenseren is goed, maar het behouden is nog veel beter. Wij ijveren op hoger niveau om ook stedelijke natuur te behouden”

 

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier