Nieuws uit de regio

05-01-2023 - Booischot

Den Toer van Heist van start

Corona heeft misschien een boost gegeven aan de wandelsport, maar in de regio Heist-op-den-berg heeft Den Toer van Heist al langer het wandelen naar een hoger niveau getild.  Zondag 8 januari begint een nieuw seizoen van het wandelcriterium, vroeger van 10 Heistse KWB-afdelingen, die met de steun van de gemeente, een attentie voorzien voor wie aan minstens 7 wandelingen deelneemt. “Dit jaar worden het waarschijnlijk slechts 9 wandelingen, want Op en over den Berg van KWB Heist-centrum zal mogelijk niet meer georganiseerd worden.,” aldus Patrick Schoovaerts, zelf organisator in Schriek en Grootlo en bezieler van Den Toer van Heist.

Nieuw parcours door de natuur

De eerste wandeltocht uit de reeks is zondag 8 janauri de Drijkoningenwandeling in Booischot. Parcoursbouwer Kamiel Bruynseels probeert elk jaar nieuwe onontgonnen paadjes te zoeken: “Eén van de items voor een succesvolle wandeling is het parcours, waarbij er best zo weinig mogelijk asfalt- en betonwegen onderweg zijn. We gaan dit jaar niet door het Hof Ter Laken, nochtans een prachtige natuurlocatie, maar daar zijn al zoveel wandelingen gepasseerd,” vertelt Kamiel .“De Drijkoningen gaan zondag door het natuurgebied van de Riten richting Houtvenne waar in de parochiezaal een rustplaats is voorzien. Langere afstanden maken nog een bijkomende lus tot aan de voetvalplein van Ramsel. Met de regen van de laatste dagen is aangepast schoeisel wel aangeraden, maar op de meest drassige plekken zorgen we er voor dat de wandelaars geen natte voeten krijgen. ”

Gezellige start- en aankomstplaats

De parochiezaal aan Ter Laken, achter de Booischotse kerk, is de vertrekplaats van ‘s morgens vroeg tot 15 u in de namiddag voor tochten van 4, 9, 11, 15 en 19 km. De kortste afstand is geschikt voor alles op wieltjes.  Terug in de parochiezaal kan je genieten van een hapje en een tapje. Of daar pannenkoeken bij zijn is nog maar de vraag, want de pannenkoekenbakplaat op butaangas mag van de brandweer uit veiligheidsoverwegingen niet gebruikt worden. Parkeren kan aan het voetbalterrein van KFC Booischot of op de parking van café Victoria waar binnenkort een nieuwbouw verrijst

 

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier