Nieuws uit de regio

03-10-2022 - Hallaar

Eindelijk nieuwe parking Averegten

Aan de Boonmarkt hebben provinciale deputés Mireille Colson en Jan De Haes de laatste hekwerken gezet voor de werfzone  voor de aanleg van een nieuwe parking. Tegen einde maart 2023 hoopt men de nieuwe ‘natuurvriendelijke’ parking klaar te hebben met 173 plaatsen, een fietsstalling met 20 oplaadpunten en ruimte voor 3 autocars. “De oude parking was ofwel te stoffig ofwel te slijkerig en vol putten, zodat  deze investering dringend nodig was”, aldus Jan De Haes.

Nog plannen voor de Averegten

“40 jaar geleden dachten we dat ‘boskiezel’ een bosvriendelijk product was, maar eigenlijk is dat niet zo”, vertelt De Haes, die sedert januari niet meer verantwoordelijk is voor de provinciale domeinen maar er toch nog graag bij was, omdat hij hier een thuismatch speelt. “Na de renovatie van het Boshuis en de boerderij en de oprichting van het onthaalgebouw en de loods, is dit de volgende fase in de opwaardering van de Averegten”, vertelt Mireillie Colson. “In de toekomst plannen we nog een parking aan de andere kant van het bos aan de Isschotweg om het verkeer door de kleine straten aan de Boonmarkt te ontlasten.  De gronden zijn daarvoor reeds aangekocht. De oude parking wordt opgebroken en wordt deel van het bos. “

“Groene parking”

De nieuwe parking krijgt een aparte toegangsweg zodat de zwakke weggebruiker wordt afgezonderd van de auto’s. Ze zal vooral opvallen door het ‘groen’ karakter met 40 grote bomen en duizenden struikjes en een ondergrond van groene grasdallen. Een 40-tal verharde parkeerplaatsen in grind vormen de basis, de groene parkeerplaatsen zijn achter een slagboom om hen de kans te geven om te ‘herleven’. Om de waterhuishouding op orde te houden, wordt de parking gedraineerd zodat men steeds droge voeten heeft. Voor fietsers komen er 20 verdekte oplaadpunten  en een grote ‘natuurlijke’ fietsenstalling en voor 40 autolaadpunten worden de nodige voorzieningen als buizen en trekdraden reeds ondergronds aangebracht, zodat later eenvoudig stopcontacten kunnen worden geplaatst.

Na de winter klaar

Bij deze gelegenheid werd ook de nieuwe loods voorgesteld, die de voorlopige gele containers (die er wel 30 jaar gestaan hebben) aan het Boshuis moeten vervangen. De gevelafwerking is dezelfde al het onthaalgebouw en op het dak liggen 18 zonnepanelen. De oude wandelweg naar Ten Kerselaere, die nu vooral gebruikt werd voor werfverkeer, wordt in ere hersteld. Alles samen zullen deze werken 1.093.000 euro kosten aan de provincie.  Als de winter niet te nat of te koud wordt, hoopt men einde maart 2023 de parking in gebruik te nemen.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier