Nieuws uit de regio

03-10-2022 - Hallaar

Eindelijk nieuwe parking Averegten

Aan de Boonmarkt hebben provinciale deputés Mireille Colson en Jan De Haes de laatste hekwerken gezet voor de werfzone  voor de aanleg van een nieuwe parking. Tegen einde maart 2023 hoopt men de nieuwe ‘natuurvriendelijke’ parking klaar te hebben met 173 plaatsen, een fietsstalling met 20 oplaadpunten en ruimte voor 3 autocars. “De oude parking was ofwel te stoffig ofwel te slijkerig en vol putten, zodat  deze investering dringend nodig was”, aldus Jan De Haes.

Nog plannen voor de Averegten

“40 jaar geleden dachten we dat ‘boskiezel’ een bosvriendelijk product was, maar eigenlijk is dat niet zo”, vertelt De Haes, die sedert januari niet meer verantwoordelijk is voor de provinciale domeinen maar er toch nog graag bij was, omdat hij hier een thuismatch speelt. “Na de renovatie van het Boshuis en de boerderij en de oprichting van het onthaalgebouw en de loods, is dit de volgende fase in de opwaardering van de Averegten”, vertelt Mireillie Colson. “In de toekomst plannen we nog een parking aan de andere kant van het bos aan de Isschotweg om het verkeer door de kleine straten aan de Boonmarkt te ontlasten.  De gronden zijn daarvoor reeds aangekocht. De oude parking wordt opgebroken en wordt deel van het bos. “

“Groene parking”

De nieuwe parking krijgt een aparte toegangsweg zodat de zwakke weggebruiker wordt afgezonderd van de auto’s. Ze zal vooral opvallen door het ‘groen’ karakter met 40 grote bomen en duizenden struikjes en een ondergrond van groene grasdallen. Een 40-tal verharde parkeerplaatsen in grind vormen de basis, de groene parkeerplaatsen zijn achter een slagboom om hen de kans te geven om te ‘herleven’. Om de waterhuishouding op orde te houden, wordt de parking gedraineerd zodat men steeds droge voeten heeft. Voor fietsers komen er 20 verdekte oplaadpunten  en een grote ‘natuurlijke’ fietsenstalling en voor 40 autolaadpunten worden de nodige voorzieningen als buizen en trekdraden reeds ondergronds aangebracht, zodat later eenvoudig stopcontacten kunnen worden geplaatst.

Na de winter klaar

Bij deze gelegenheid werd ook de nieuwe loods voorgesteld, die de voorlopige gele containers (die er wel 30 jaar gestaan hebben) aan het Boshuis moeten vervangen. De gevelafwerking is dezelfde al het onthaalgebouw en op het dak liggen 18 zonnepanelen. De oude wandelweg naar Ten Kerselaere, die nu vooral gebruikt werd voor werfverkeer, wordt in ere hersteld. Alles samen zullen deze werken 1.093.000 euro kosten aan de provincie.  Als de winter niet te nat of te koud wordt, hoopt men einde maart 2023 de parking in gebruik te nemen.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier