Nieuws uit de regio

03-10-2022 - Hallaar

Eindelijk nieuwe parking Averegten

Aan de Boonmarkt hebben provinciale deputés Mireille Colson en Jan De Haes de laatste hekwerken gezet voor de werfzone  voor de aanleg van een nieuwe parking. Tegen einde maart 2023 hoopt men de nieuwe ‘natuurvriendelijke’ parking klaar te hebben met 173 plaatsen, een fietsstalling met 20 oplaadpunten en ruimte voor 3 autocars. “De oude parking was ofwel te stoffig ofwel te slijkerig en vol putten, zodat  deze investering dringend nodig was”, aldus Jan De Haes.

Nog plannen voor de Averegten

“40 jaar geleden dachten we dat ‘boskiezel’ een bosvriendelijk product was, maar eigenlijk is dat niet zo”, vertelt De Haes, die sedert januari niet meer verantwoordelijk is voor de provinciale domeinen maar er toch nog graag bij was, omdat hij hier een thuismatch speelt. “Na de renovatie van het Boshuis en de boerderij en de oprichting van het onthaalgebouw en de loods, is dit de volgende fase in de opwaardering van de Averegten”, vertelt Mireillie Colson. “In de toekomst plannen we nog een parking aan de andere kant van het bos aan de Isschotweg om het verkeer door de kleine straten aan de Boonmarkt te ontlasten.  De gronden zijn daarvoor reeds aangekocht. De oude parking wordt opgebroken en wordt deel van het bos. “

“Groene parking”

De nieuwe parking krijgt een aparte toegangsweg zodat de zwakke weggebruiker wordt afgezonderd van de auto’s. Ze zal vooral opvallen door het ‘groen’ karakter met 40 grote bomen en duizenden struikjes en een ondergrond van groene grasdallen. Een 40-tal verharde parkeerplaatsen in grind vormen de basis, de groene parkeerplaatsen zijn achter een slagboom om hen de kans te geven om te ‘herleven’. Om de waterhuishouding op orde te houden, wordt de parking gedraineerd zodat men steeds droge voeten heeft. Voor fietsers komen er 20 verdekte oplaadpunten  en een grote ‘natuurlijke’ fietsenstalling en voor 40 autolaadpunten worden de nodige voorzieningen als buizen en trekdraden reeds ondergronds aangebracht, zodat later eenvoudig stopcontacten kunnen worden geplaatst.

Na de winter klaar

Bij deze gelegenheid werd ook de nieuwe loods voorgesteld, die de voorlopige gele containers (die er wel 30 jaar gestaan hebben) aan het Boshuis moeten vervangen. De gevelafwerking is dezelfde al het onthaalgebouw en op het dak liggen 18 zonnepanelen. De oude wandelweg naar Ten Kerselaere, die nu vooral gebruikt werd voor werfverkeer, wordt in ere hersteld. Alles samen zullen deze werken 1.093.000 euro kosten aan de provincie.  Als de winter niet te nat of te koud wordt, hoopt men einde maart 2023 de parking in gebruik te nemen.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier