Nieuws uit de regio

17-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Planeet Heist, niet duur, wel duurzaam

Op 21 september is er in  Cultuurcentrum Zwaneberg de 3de editie van Planeet Heist, en evenement dat Heistse duurzame initiatieven samenbrengt door middel van diverse infostands. Dat gaat van korte keten, biologische boeren, duurzame mobiliteit tot verengingen die zich inzetten voor een beter milieu. De avond wordt georganiseerd door vzw Duurzame Heistenaars in samenwerking met het gemeentebestuur en Zwaneberg.

Bigger than us: jonge changemakers

De duurzame dag van de gemeente Heist begint in CC Zwanberg op 17 u als de verschillende standen openen: in de eerste plaats de Duurzame Heistenaars zelf die uitleg geven over hun werking. Maar  ook op de  standjes van auto-delen,  Velt regio Heist, Lets Heist-op-den-Berg, Ontwar-Minimaliseercoach Britt Janssen, Plukrijp vzw en Buurderij HODB ken je de heel avond terecht. Om 17.30 uur draait de film “Bigger Than us”: De 18-jarige Melati zet zich al sinds ze 6 jaar oud was in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië.Samen met haar is een hele generatie opgestaan om de wereld op een positieve manier te veranderen. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid. Het zijn de changemakers van vandaag. Deze film staat in het teken van jeugdige mensen die zich op een positieve manier inzetten om de wereld te veranderen.

Voedselbossen

Om 20 u is er een lezing van Louis De Jaeger, auteur van het boek ‘We eten ons dood’. Weet jij wat je eet? Weet je waar het eten vandaan komt en wat het met je doet? Weet je wat het met onze planeet doet? De Jaeger zal het specifiek hebben over ‘voedselbossen’, een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie. Tickets voor de film en de lezing kunnen www.duurzameheistenaars.be

Een duurzaam hapje

Na de film en voor de lezing kan je gratis lekkere vegan dessertjes en koude gerechtjes en drankjes proeven. Heerlijke Heistse bereidingen van lokale duurzame Heistenaars Hanne & Jelmer van Akelei en Neo Cucina Verde die je zeker geproefd moet hebben. Ze zijn zodanig bereid dat ze zo min mogelijk het milieu en het klimaat belasten. Duurzaam, biologisch, korte keten, vegan en ook nog eens lekker. Tussen de film en de lezing is er ook de prijsuitreiking van de Duurzame Helden 2022, een stimulans voor wie zich in de regio inzet voor meer duurzame levenswijze. Ook na de lezing van Louis De Jaeger zijn er nog lekkere vegan dessertjes en koude gerechtjes en drankjes te proeven.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier