Nieuws uit de regio

17-04-2022 - Heist-op-den-Berg

BikeFestHest in het Bergbos

Op zaterdag 23 april 2022 organiseren de Heistse Powerbikers al voor de vierde keer hun Bike Fest Hest op de flanken van de Heistse berg in de Kerkhofstraat. In een drie uur durende mountainbike wedstrijd bekampen teams en solo-rijders elkaar op een spektakelrijk parcours, en dat allemaal voor het goede doel. De fietsende jeugd mag zich uitleven op het parcours in de voormiddag en gedurende heel de dag zijn toeschouwers, sympathisanten en supporters meer dan welkom!

Door Corona werd deze mountainbike happening vorig jaar georganiseerd in september, maar deze vierde editie van BikeFestHest gaat opnieuw door in het voorjaar, tussen de andere wielerklassiekers. Met de steun van enkele sponsors, de eigenaar van het bos, de lokale Chiro en het gemeentebestuur gaan de Powerbikers all-in om er op zaterdag 23 april weer een onvergetelijke dag van te maken. De belangstelling bij de deelnemers in de regio is blijkbaar nog steeds heel groot, want ongeveer één week na het openstellen van de inschrijvingen, waren alle 120 startnummers al de deur uit. Uniek voor de sfeer van deze wedstrijd is dat, naast de “echte mountainbikers”, ook meerdere lokale gelegenheidsteams zich aan de start wagen. En zij die denken dat mountainbiken enkel een mannenzaak is, die gaan nogal schrikken, want er staan serieus wat vrouwelijke deelnemers op de startlijsten!

Over het parcours is er veel te vertellen, maar wie al eerder aan de start stond, herinnert zich nog wel dat drie uur racen over de flanken van de Heistse berg niet van de poes is. De aankomstboog en de wisselzone zijn traditiegetrouw te vinden op de chiroterreinen aan de Kerkhofstraat en een groot deel van het parcours ligt in het Bergbos, echt een gedroomde locatie voor een pittige wedstrijd. Menig Heistenaar zal zich nog wel herinneren dat er in dat Bergbos begin jaren ’90 meerdere veldritten georganiseerd werden, met het Belgisch Kampioenschap van 1995 als hoogtepunt. Eén van de bekendste deelnemers van die historische cyclocrossen in het Bergbos, Rudy de Bie, komt op 23 april ook aan de start. En op de affiche en in de promofilmpjes zie je eveneens een echte nationale driekleur rondrijden, dus reden genoeg om eens te komen kijken. De start is om 14u, aankomst en podiumceremonie vanaf 17u. Eten en drinken moet je niet meebrengen, daar wordt ook voor gezorgd! Onze lekkere worsten en de Chimay-truck zijn al bijna even bekend als de wedstrijd zelf. En als de weergoden het toelaten, gaat de laatste koersbespreking door bij een klein kampvuurtje…

De volledige opbrengst van het event gaat opnieuw naar de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker, waar de Powerbikers in het Hemelvaartweekend met 3 teams aan de start zullen staan. Alle nodige info kan je vinden op de clubwebsite: www.powerbikers.be  en uiteraard op Facebook en Instagram

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier