Nieuws uit de regio

04-02-2022 - Heist-op-den-Berg

Het gaat goed met de Bergstraat!

 Na heel wat jaren als voorzitter van het Bergstraatcomité draagt Carl De Bie de fakkel over aan Peter Van de Nouweland, die samen met zijn echtgenote al 20 jaar de snoepwinkel De Vier Bollekes uitbaat. Na corona hoopt de winkeliersvereniging een nieuwe start te nemen met  ondervoorzitter Philip Vanhelmont van koffie- en lunchbar Tante Trien en penningmeester Sabine Schaeken van Oranjetours. Hoogtepunt van het jaar moet opnieuw de braderij worden op 24, 25 en 26 juni waarvoor een apart organisatiecomité werd opgericht.

Van de Nouweland was al een tiental jaar actief in het Bergstraatcomité en was al die tijd vooral verantwoordelijk voor de diverse animatieactiviteiten, zoals de Lente- en Herfstopendeur, de komst van de Sint, enz.  Dat zal hij in de toekomst blijven ter harte nemen. Nieuw is dat er binnen het comité ook een Raad van Bestuur werd samengesteld met extra helpende handen. Ilse Goris van IG Beauty, Caro Van der Kuylen van Noémie, Kristien en Gert Vercammen van Clem Vercammen en Edwin Vinck van Indigo Juwelen zullen ook hun steentje bijdragen in de toekomst.

“In tegenstelling tot andere centrumsteden in de regio, gaat het heel goed met de Bergstraat. Er verdwijnen soms wel enkele winkels, maar er komen er steeds nieuwe in de plaats. Bovendien staan er een flink aantal bouwprojecten op stapel, zoals op de site van de vroegere bakkerij Bellens, op de vroegere plaats van de Goed apotheek , van café De Oude Zwaan of de voormalige Blokkerwinkel. Nog enkele andere projecten zitten op dit moment aan het begin van de pijplijn. Ik hoop vooral dat er zich nog enkele kleine zelfstandige zaken zullen aandienen en misschien iets minder grote mastodonten. Ik denk bijvoorbeeld dat er voor een winkel met leuke huishoudspulletjes nog zeker plaats is.   Nu binnenkort de Esprit-winkel vrij komt, zal zich waarschijnlijk ook daar iets groots vestigen. Ik hoop dat we met de belevingswaarde en gezelligheid en met betaalbare huurprijzen in onze winkelstraat een dam kunnen opwerpen tegen de e-commerce. In die zin vind ik het merkwaardig dat in de grote lingerie-ketenwinkel dagelijks tot 20 pakjes toekomen, die de klanten daar komen afhalen. Als ze dan toch naar de winkel komen, waarom doen ze daar hun aankoop niet rechtstreeks mét advies van het personeel.”

 Het Bergstraatcomité streeft er dan ook al jaren naar om van de Bergstraat een mooie en levendige straat te maken waar het fijn vertoeven is. Tegelijkertijd zijn zij de schakel tussen de handelaars en de gemeente. 2022 brengt alvast een nieuwe ploeg aan de start met veel goesting om een frisse wind door de straat te jagen

Het nieuwe bestuur hoopt nog kunnen beroep te doen op de ervaring van Carl De Bie en dat ze bij hem nog terecht kunnen met wel heel wat praktische vragen. Het vernieuwde Bergstraatcomité wil hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn lange staat van dienst en jarenlange inzet.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Speciale promoties Check het hier