Nieuws uit de regio

07-01-2022 - Itegem

"Mijn eerste eigen kinderboek"

Anita Van Parijs uit Putte heeft samen met Christine Rijmenenants uit Itegem haar eerste kinderboek uitgegeven. Samen maakten ze ‘Dokter Haas en Moeder Kip’, een boekje om voor te lezen aan kleuters om zelf door jonge kinderen te laten lezen. Gewezen kleuterleidster Anita schreef de tekst en Christine zorgde voor de mooie aquarel-tekeningen.

“Als kleuterjuffrouw had ik  in het Atheneum van Keerbergen al veel boekjes voorgelezen,” vertelt Anita. “Ik heb altijd het idee gehad om, na mijn pensioen, zelf verhaaltje voor kinderen te schrijven. Toen ik de aquarellen van Christine op een tentoonstelling had gezien, wist ze meteen: daar moet ik een boekje van maken. Ik was vooral gecharmeerd door een mooie prent van een waterskiënde haas. Ze maakt veel aquarellen met dieren.  Mijn verhaal met beestjes was al een jaar of 3 klaar, maar ik vond nog geen uitgever. Samen met Christine kwam ik terecht bij uitgeverij Stokstaart in Heist.”

Anita vertelt het verhaal van Moeder Kip met een ondeugend kuikentje, en daar komen problemen van. Ze stoot haar teen en Dokter Haas moet er bij komen. Maar hoe kan die veilig aan de overkant raken, van de gevaarlijke autoweg? De dieren steken de koppen bij mekaar en vinden een slim plan.

In het boek vind je achteraan ook de tekst en een muziekpartituur van het bijhorende leuke kinderliedje ‘Moeder Kip stootte haar teen’.

Anita wil nog even kijken hoe het loopt, maar heeft alvast een tweede boek in het hoofd.

Meer info over ‘Dokter Haas en Moeder Kip’ vind je op www.dokterhaas.be waar je ook een link vindt om te bestellen.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier