Nieuws uit de regio

15-12-2021 - Heist-op-den-Berg

"Wij zijn gestopt met roken"

‘Ik wil stoppen met roken’ is een goed voornemen dat vele mensen maken. Veel rokers stoppen op eigen houtje, maar niet iedereen slaagt hierin. Iedereen reageert anders op verslaving en soms heb je gewoon hulp nodig. Daarom organiseerde de dienst Preventie en Welzijn van  Heist-op-den-Berg de voorbije maanden een rookstopcursus om mensen te helpen bij het stoppen met roken. 11 deelnemers aan de cursus kregen een diploma voor hun moed en doorzettingsvermogen

Het percentage dagelijkse rokers is sinds 2008 gedaald: in 2001 rookte 20% van de personen van 15 jaar en ouder dagelijks; in 2018 ging het om 12%. Het percentage dat maar af en toe een sigaretje opsteekt  is sinds 2001 minder of meer stabiel gebleven op 4 % . Daarmee staat ons land op de 10de plaats in Europa. In Zweden rookt 8,7 % van de bevolking, in Bulgarije meer dan 25 %

Van september tot en met december werden er acht sessies georganiseerd waarbij 11 mensen onder begeleiding van een tabakoloog samen naar hun rookstop toe werkten. Om die doorzetters te feliciteren, organiseerde de dienst Preventie en Welzijn op 14 december om 20.30 uur een diploma-uitreiking in cultuurcentrum Zwaneberg. Na de diploma-uitreiking volgde een coronaproof receptie in Café Vélodrome. De doorzetters kregen een lekkere attentie van het lokale bestuur, verzorgd door de leerlingen van Instituut Mevrouw Govaerts.

Voor meer info:
* Dominique Peeters, deskundige Preventie en Welzijn, 015 25 79 61, welzijn@heist-op-den-berg.be
* www.tabakstop.be
 

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier