Nieuws uit de regio

17-10-2021 - Heist - Zonderschot

De weerman van Heist

Op woensdag 10 november om 14.30 u,  nodigt NEOS Heist klimaatwetenschapper Samuel Helsen uit  voor een lezing in zaal Withof aan de Withofstraat in Heist-Zonderschot. Heistenaar Helsen is, naast universitair medewerking aan KU Leuven vooral weerman in hart en nieren. Dagelijks maakt hij een weerbericht voor onze regio, dat gepubliceerd wordt op verschillende media. In zaal Withof zal hij het hebben over ‘Wat is dat toch met ons klimaat?”.

Neos nodigt regelmaat sprekers uit van eigen bodem. Zo was Gerry Van Loock uit Itegem reeds te gast over de Cel Vermiste Personen , komt Maite Goossens uit Beerzel, gekend van Joe FM in januari,  en  woensdag 10 november aanstaande is weerman Samuel Helsen te gast. Als er één thema is dat iedereen beroert is het wel de klimaatverandering en klimatoloog van opleiding Samuel weet er alles van. Bij de perikelen rond het klimaat wordt regelmatig verwezen naar wetenschappers die in hun studies wijzen op de problemen. Inkom  : 10 €   koffie en taart inbegrepen.

Samuel Helsen is afkomstig uit Mol maar woont nu al enkele jaren in Heist en doctoreert aan de K.U.L. over het klimaat op Antartica.  Over gans Vlaanderen geeft hij lezingen over de impact van het broeikaseffect, welke veranderingen we mogen verwachten, hoe de toekomst van de wereld en ons land er zal uitzien en wat we er kunnen aan doen als we dat nog willen veranderen. “Daarover wordt veel ‘fake news’ verteld”, heeft de wetenschapper ondervonden. “Mensen die dat geloven, komen af en toe ook weerwerk bieden op mijn lezingen. Ooi had ik zelfs een leraar aardrijkskunde die de vaststellingen van het IPCC (Intergouvernemental Panel of Climat Changes van de Verenigde Naties) in twijfel trok en zelfs een complot noemde. De klimaatverandering gaat immers veel verder dan een stijgende zeespiegel en minder gletsjers. Hittegolven en felle onweersbuien zullen een impact hebben op de land- en tuinbouw maar ook op het dagdagelijkse leven van iedereen”.

Op zijn eigen website https://weermansamuel.wixsite.com/website vind je steeds een actueel weerbericht, specifiek voor onze regio en ook de actuele cijfers van temperatuur, luchtdruk, windsnelheid en andere weergegevens.

 

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier