Nieuws uit de regio

15-08-2021 - Booischot

Mooiste Belgische trekpaard staat in Booischot

In Aalst werd Nienke, de 5-jarige merrie van Ann-Sophie Cornelis en Sven Claes uit Booischot, verkozen tot mooiste trekpaard van Vlaanderen. In samenwerking met de Landelijke Gilde organiseert Trekpaard-Jeugd op zondag 22 augustus op het kerkplein aan de Leo Kempenaersstraat te Schriek een ‘showkeuring’ van Belgische trekpaarden. Naast Vlaanderen’s mooiste zullen er nog een 50-tal andere trekpaarden hun beste beentje voorzetten.

Ann-Sophie heeft in haar jeugd thuis op de boerderij steeds een echt Belgisch boerenpaard op stal staan gehad. Zo is ook de microbe bij haar vriend Sven overgeslagen en hebben ze nu al een 8-tal jaar een trekpaardenfokkerij. “Dat begint bij eentje waarmee je al eens naar een jaarmarkt of een keuring rijdt”, begint Sven het verhaal. “Maar op een paarden remorque kunnen er twee op en je koopt er eentje bij en zo is de bal aan het rollen gegaan. Nu hebben we 8 beesten in de wei staan, waarvan 2 jonge veulens. Als we niet naar een jaarmarkt zijn of keuring zijn, doen we soms op zondag een ritje met de koets. Van ‘gewone’ paarden moet ik niks hebben, maar zo’n Belgisch trekpaard of Brabander is koudbloedig en heeft een heel rustig karakter. We hebben een kindje van 1 ½ jaar dat we rustig op de rug van zo’n paard kunnen zetten”.

In Aalst werd de 5-jaige Nienke onverwacht kampioen van Vlaanderen. “Zoen ze jonger was, stond ze steeds ergens halverwege de rangschikking op de keuringen, maar met ouder te worden is ze alleen maar mooier geworden. De beweging moet correct zijn, 4 poten die mooi op elkaar volgen zonder een ‘zwaai’ tijdens het stappen, sterke rug, zuivere benen zonder wondjes, kortom: het plaatje moet kloppen”, aldus een fiere Sven Claes, die zijn paardenfokkerij De Maalderij heeft gedoopt.

Zondag 22 augustus begint de keuring vanaf 10 u tot ongeveer 15 u. Op het Schriekse kerkplein wordt een zandstrook aangelegd waarop de paarden door 3 juryleden worden gekeurd in verschillende categorieën. Er is een hpaje en tapje voorzien en kinderanimatie met een springkasteel en ezelritjes. Toegang gratis maar graag wel coronamaatregelen naleven.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier