Nieuws uit de regio

11-07-2021 - Heist-op-den-Berg

Alarm in Heist!

Door de stijging van de coronacijfers in Heist-op-den-Berg is het lokale bestuur van een ‘early warning’- naar een alarmfase gegaan nadat de afgelopen week een grote stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld. Het gaat om een 90-tal besmettingen op een week tijd, waarvan meer dan de helft in de leeftijdscategorie tussen 16 en 25 jaar.

“De gemeente volgt daarmee dus de nationale tendens, waarbij vooral jongeren getroffen worden”, aldus David Geerts, in zijn functie van waarnemend burgemeester.

Door de contact tracing kon men ook vaststellen dat het zwaartepunt ligt in de deelgemeente Wiekevorst. Enkele Wiekevorstenaren wijzen daarvoor naar de ‘matchen op groot scherm’ waarbij de coronaregels blijkbaar niet strikt werden opgevolgd.

De lokale veiligheidscel volgt de situatie nauwgezet op.  “Wij roepen alle inwoners op om de geldende maatregelen nog steeds strikt toe te passen en voorzichtig om te springen met hun contacten,” aldus David Geerts. “Voel je je ziek maar werd je nog niet getest, of heb je een hoogrisicocontact gehad? Ga dan in quarantaine. Test je positief op het virus, dan moet je 10 dagen in isolatie gaan. Zo kunnen we hopelijk samen voorkomen dat er lokaal extra maatregelen genomen moeten worden.”

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier