Nieuws uit de regio

12-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Collegestudenten promoten Hnita-hoeve

Social media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook de mensen die de Hnita-hoeve in de Lostraat nieuw leven willen inblazen, zijn op de kar gesprongen. Vier laatstejaars studenten  van het Heilig Hartcollege, Lauren Grant, Diandra Docx, Cédric Roclée en Naima Creemers (v.l.n.r. op de foto), gaan als eindwerk de legendarische Hnita Jazz Club promoten op Facebook en Instagram zodat iedereen de renovatiewerken kan volgen.

Voor het eerst werd het concept ‘mini-onderneming’ als geïntegreerde proef voor de 6de jaars opleiding Handel van het Heilig-Hartcollege, vervangen door een traject binnen een bestaande organisatie. Lauren, Diandra, Cédric en Naima zetten zich de komende weken voor hun geïntegreerde proef in om de campagne ‘Eerst de balken, dan de noten’ te verspreiden onder hun eigen generatie via de sociale media van de Hnita Jazz Club. Als voorbereiding leerden ze de Hnita Jazz Club als onderneming kennen, maakten kennis met de geschiedenis en hebben ze de onderneming ook financieel doorgelicht.

“Normaal is jazz niet zo mijn ding”, vertelt Diandra, “maar, zeker toen  we de legendarische geschiedenis hadden uitgeplozen, leek het ons een mooie uitdaging. Weinig jongeren kennen iets van jazz. Als eindwerk werken wij een plan uit om de geschiedenis en toekomst Hnita Jazz Club kenbaar te maken bij de jongere generatie, vooral via sociale media. Elke woensdag, vrijdag en zondag gaan we iets posten over de jazzclub en de vordering van de werken. Aan de hand van een communicatieplan dat we samen hebben opgesteld, zullen we de giftencampagne ‘Eerst de balken, dan de noten’ ondersteunen via frisse en toegankelijke communicatie op Instagram en Facebook.”

Andere leerlingen van de klas maken onder meer een promotiefilmpje voor het Heide Atelier, een ijssalon dat ontstaan is uit een initiatief voor opvang van jongvolwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Anderen ondersteunen de campagne van Duurzame Heistenaars omtrent ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, een actie om meer mensen op de fiets te krijgen.

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Speciale promoties Check het hier