Nieuws uit de regio

02-02-2021 - Putte

"Wij zijn klaar, nu nog vaccins krijgen"

In Gemeenschapscentrum Klein Boom hebben de drie burgemeesters van de Eerstelijnszorg Bonstato, Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden het vaccinatiecentrum voorgesteld. Buiten de levering van de software voor de computers is alles in orde om te starten met de inentingen. Luc Vleugels, Peter Gysbrechts en Lode Van Looy hebben met beperkte gemeentelijke middelen op 14 dagen een ruim centrum uitgebouwd dat klaar is om dagelijks enkele honderden mensen te ontvangen.

“Ook de personeelsploeg is klaar om alvast te starten met twee vaccinatielijnen”, vertelt Guido Penninck, een gepensioneerde huisarts, die opnieuw een voltijdse dagtaak heeft als medisch coördinator. “Bij de recrutering van het personeel hebben we toch gezorgd voor enige continuïteit. Een verpleegster met een voltijds uurrooster in een ziekenhuis, is wel waardevol maar is moeilijker in te passen in ons werkschema. Voor het eerste personeelsteam hebben we vooral kunnen beroep doen op jonggepensioneerden uit de medische sector. Tegen dat we op volle kracht bezig zijn, zullen we nog wel extra krachten kunnen gebruiken “.

Alles staat of valt echter met de levering van de vaccins. “Als we er maar 100 of 200 geleverd zijn, kunnen we die misschien beter opsparen, in plaats van voor 1 of 2 uren een ploeg op te roepen. Eens ontdooid, blijven Pfizer-vaccins 5 dagen goed in de koelkast, voor Moderna-vaccins is dat zelfs 30 dagen”.

De drie burgemeesters zijn bijzonder tevreden over de inrichting van het Bonstato vaccinatiecentrum: Een ruime hoge zaal die goed kan verlucht worden, die geen hinder betekent voor mogelijke versoepelingen in de sport- of culturele wereld en die ingericht werd “als een goed huisvader”, met eigen materiaal zoals de Heistse kieshokjes, zwarte doeken van CC Zwaneberg en infoschermen van Putte. Rolstoelen staan klaar voor wie minder mobiel is en mogelijk zal De Lijn een extra busrit inleggen. Ook wordt gedacht aan telefonische permanentie voor wie niet digitaal onderlegd is voor de inschrijving.  

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Speciale promoties Check het hier