Nieuws uit de regio

02-02-2021 - Putte

"Wij zijn klaar, nu nog vaccins krijgen"

In Gemeenschapscentrum Klein Boom hebben de drie burgemeesters van de Eerstelijnszorg Bonstato, Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden het vaccinatiecentrum voorgesteld. Buiten de levering van de software voor de computers is alles in orde om te starten met de inentingen. Luc Vleugels, Peter Gysbrechts en Lode Van Looy hebben met beperkte gemeentelijke middelen op 14 dagen een ruim centrum uitgebouwd dat klaar is om dagelijks enkele honderden mensen te ontvangen.

“Ook de personeelsploeg is klaar om alvast te starten met twee vaccinatielijnen”, vertelt Guido Penninck, een gepensioneerde huisarts, die opnieuw een voltijdse dagtaak heeft als medisch coördinator. “Bij de recrutering van het personeel hebben we toch gezorgd voor enige continuïteit. Een verpleegster met een voltijds uurrooster in een ziekenhuis, is wel waardevol maar is moeilijker in te passen in ons werkschema. Voor het eerste personeelsteam hebben we vooral kunnen beroep doen op jonggepensioneerden uit de medische sector. Tegen dat we op volle kracht bezig zijn, zullen we nog wel extra krachten kunnen gebruiken “.

Alles staat of valt echter met de levering van de vaccins. “Als we er maar 100 of 200 geleverd zijn, kunnen we die misschien beter opsparen, in plaats van voor 1 of 2 uren een ploeg op te roepen. Eens ontdooid, blijven Pfizer-vaccins 5 dagen goed in de koelkast, voor Moderna-vaccins is dat zelfs 30 dagen”.

De drie burgemeesters zijn bijzonder tevreden over de inrichting van het Bonstato vaccinatiecentrum: Een ruime hoge zaal die goed kan verlucht worden, die geen hinder betekent voor mogelijke versoepelingen in de sport- of culturele wereld en die ingericht werd “als een goed huisvader”, met eigen materiaal zoals de Heistse kieshokjes, zwarte doeken van CC Zwaneberg en infoschermen van Putte. Rolstoelen staan klaar voor wie minder mobiel is en mogelijk zal De Lijn een extra busrit inleggen. Ook wordt gedacht aan telefonische permanentie voor wie niet digitaal onderlegd is voor de inschrijving.  

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier