Nieuws uit de regio

13-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Welle Zen Terug

In 1987 ontdekten  enkele Heistse vrienden, die net een rijbewijs hadden gehaald,  dat je door op te treden als hardcore/punkband in ’t café gratis drank kon krijgen en andere groepen aan het werk kon zien. Met Asermoietuitkomt begonnen ze te toeren doorheen Vlaanderen. Af en toe werd zelfs de taalgrens en de Nederlandse grens overgestoken. Na 2 jaar stopten ze er echter mee, maar 30 jaar later kruipt het bloed waar het niet gaan kan en komt er zelfs een CD uit met als titel ‘Welle Zen Terug’

Aangezien de bandleden van Asermoietuitkomt  allemaal van Heist-op-den-Berg zijn kwamen ze mekaar nog wel eens tegen en werden de herinneringen opgehaald. Vroegere fans vroegen om nog eens een keer te spelen en de kriebels kwamen terug. Repetitieruimte was snel geregeld en 2 van de 4 originele groepsleden waren direct enthousiast. Er werd gezocht naar vers Heists bloed dat het wel zag zitten om de Pater Badmuts Core terug op de kaart te zetten. Zo vervoegden Steven en Robby de rangen en wekelijkse repetities werden opgestart rond oktober 2019. Vandaag bestaat Asermoietuitkomt uit Robby Weber (bass),  Ronny Vermeylen (zang),  Kris Leers (drums) en Steven Anthonis (gitaar)

Begin februari 2020 vond de band het gepast om zich terug te tonen aan de mensheid en werd de website en Facebook pagina gelanceerd. Dat viel ook Heistenaar Louis De Cat op, bekend als bassist van onder meer Buckwood Mojo en Souldigger. Bij hem had Asermoietuitkomt 30 jaren geleden een demo opgenomen. In een vlaag van pure nostalgie nodigde hij de heren opnieuw uit in zijn studio. De corona lockdown gooide even roet in het eten, maar in juni 2020 werden 12 nummers opgenomen: 4 oude en 8 gloednieuwe liedjes. Bij Louis beleefde de band opnieuw een fantastische tijd. Het bier vloeide rijkelijk en oude straffe verhalen werden weer opgerakeld. En uiteraard werden de nummers ook vastgelegd. Het album kreeg de toepasselijke titel ‘Welle Zen Terug’ en de lokale cartoonist Piston werd ingeschakeld om de hoes te ontwerpen. Het album is beschikbaar als cd of kan digitaal beluisterd worden via diensten als Spotify of iTunes. Links kan je vinden op de webpagina https://asermoietuitkomt.be/media/

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Shood

Soulful interior, homemade wood design & lifestyle

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier