Nieuws uit de regio

08-08-2020 - Heist-op-den-Berg

Heist past mondmaskerplicht aan door hittegolf

We zitten met de huidige hittegolf in een uitzonderlijke situatie. Gelukkig telt onze landelijke gemeente talloze plekjes waar je verkoeling kan vinden. Om het de inwoners wat comfortabeler te maken tijdens de komende zeer warme dagen, heeft het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg beslist om de mondmaskerplicht op zijn grondgebied tijdens de hittegolf, dus nog tot en met woensdag, aangepast te handhaven.

Concreet houdt dit in:

- Tot en met woensdag treedt de lokale politie van Heist niet op tegen het niet dragen van een mondmasker op plaatsen waar de overdracht van het virus zeer klein is. Dat zijn plaatsen waar weinig mensen komen en waar het gemakkelijk is om de sociale afstand van 1,5 meter te bewaren.

De cijfers in onze gemeente liggen vrij laag. Dat is mede dankzij de bereidwillige medewerking aan de maatregelen van onze inwoners. Zo willen we het uiteraard houden! Het bestuur rekent dan ook op het gezonde verstand en de burgerzin van zijn inwoners om correct te beoordelen wanneer het mondmasker niet gedragen hoeft te worden.

- Iedereen blijft wel verplicht om te allen tijde een mondmasker bij zich te hebben. Een situatie kan immers risicovol worden of drukte kan toenemen. Dat is niet altijd vooraf in te schatten.

- De verplichting van het dragen van een mondmasker blijft behouden in de Bergstraat, op de maandagmarkt, in openbare gebouwen en in de horeca. De politie blijft daarop toezien.

 

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier