Nieuws uit de regio

21-06-2020 - Hallaar

12-jarige Hallaarse op rode loper in Cannes

De kortfilm “Stephanie” van 29-jarige regisseur Leonardo Van Dijl is geselecteerd voor het 73ste Festival van Cannes. Hoofdpersonage Stephanie wordt vertolkt door Charlotte Verwimp uit de Gerststraat in Hallaar. De film gaat over de relatie tussen een jonge turnster en haar coach, vertolkt door Sofie Decleir. “Acteren was plezant, maar liever zou ik naar de Oympische Spelen gaan in 2024 in Londen”, aldus de topturnster die waarschijnlijk vanaf augustus naar de topsportschool in Gent gaat.

“Toen Charlotte 2,5 jaar was, stuurde ik haar naar de turnkring Blijf Jong in Herenthout omdat ze zo hyperactief was”, vertelt mama Ann “Ze deed het daar zo goed dat ze in de laatste kleuterklas al werd geselecteerd voor Gym Plus in Mortsel waar ze tot nu trainde bij Jeremy Van der Veken. Dat betekent echter ook dat ze in Edegem naar school gaat, waar de trainer haar elke dag kwam halen om 10.30 tot 13 u en opnieuw van 15.30 tot 18 u om te trainen. Als met de medische controles alles oké is, zal ze in augustus starten in de topsportschool waar ook Nina Derwael haar opleiding heeft gehad”.

Charlotte  ziet helemaal niet op tegen de lange dagen (7.10 u vertrekken en om 19.30 u pas terug thuis). “Ik hou er van om steeds nieuwe dingen te leren. Dat gaat letterlijk met vallen en opstaan, maar dan moet je maar even op de tanden bijten. Soms heb ik geen goesting, maar eenmaal ik er ben, is dat weer vergeten”.  Voor Charlotte betekent dat ook geen verjaardagsfeestjes op woensdagnamiddag, geen boterhammen met choco of confituur en zelfs geen sporten als skiën of schaatsen. “Ik hoop met de turnsport zo hoog mogelijk te geraken, Europese en wereldkampioenschappen en misschien naar de Olympische Spelen in Londen in 2024. Nina Derwael is natuurlijk supergoed, maar een echt idool heb ik niet”.

Mama had Charlotte eigenlijk voor de grap ingeschreven voor  de auditie van de film ‘Stephanie’. “Ons Charlotte is toch zo’n zotte doos”.  Op de casting in Lier waren niet minder dan 800 kandidaten waaruit ze werd gekozen. Ongeveer een jaar is ze met de film bezig geweest met opnames in Luik en Antwerpen. “Ik moest geen tekst van buiten leren. De regisseur stelde de situatie voor en wij moesten dan maar reageren. Dat is niet echt mijn ding, maar het is blijkbaar toch gelukt”. ‘Stephanie’ vertelt het verhaal van een jonge turnster die en topwedstrijd moet turnen en gekwetst raakt aan haar voet. Er wordt vooral gefocust op de relatie met de coach, want een mogelijke medaille straalt toch ook op hem/haar af.

De film gaat officieel op 5 december in première, maar is nu al geselecteerd voor het filmfestival in Cannes. Het zal afhangen van de coronamaatregelen of Charlotte dan met haar zus, mama en plus-papa Jean-Paul Leers mag paraderen op de rode loper voor de verzamelde wereldpers.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier