Nieuws uit de regio

09-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Te weinig overleg over enkelrichting

Om de opening van de winkels op maandag 11 mei veilig te laten verlopen heeft Unizo Heist een groepsaankoop gedaan bij de forma Cosmade van 1000 liter ontsmettingsgel. Bovendien  werden 180 vloerstickers verdeeld onder de leden wiens winkel of handelszaak opengaat. Toch steekt Unizo en het Bergstraatcomité niet onder stoelen of banken dat ze misnoegd zijn over de eenzijdige en abrupte beslissing om enkelrichtingsverkeer in te voeren in de Bergstraat.  “De gemeente miskent het ondernemersadvies”.

“Consumenten zijn de afgelopen weken herhaaldelijk aangemaand om de lokale handelaar niet te vergeten. De handelaars zijn klaar om de consumenten terug met open armen te ontvangen en op hun wenken te bedienen. Wat die lokale handelaar nu kan missen als kiespijn is een misnoegde consument die zijn weg niet kon vinden of moest rondrijden om te geraken waar hij zijn centen wil spenderen,” zegt Gert Vercammen, voorzitter UNIZO Heist o/d Berg en Carl De Bie voorzitter Bergstraat comité. “De consument staat klaar om zijn lokale handelaar niet in de kou te laten staan, Heist Winkelhier gevoel is groter dan voorheen, niets mag een positieve ervaring eerstkomende maandag in de weg staan! “

“Onze organisaties menen dat de tijd te kort is om alle consumenten op de hoogte te brengen, de nodige route-geleidingen uit te werken, te bewegwijzeren en de nodige tests te doen. Er is evenmin een medische noodzaak toe.De richtlijnen van de veiligheidsraad zijn duidelijk: om drukte te vermijden, zal iedereen zijn boodschappen alleen moeten doen. Dag uitstapjes en toeristische activiteiten blijven verboden. Ook bijeenkomsten zijn nog altijd verboden. Onduidelijke mobiliteit bovenop zal de consument én handelaar niet zien zitten.”

Unizo verwijst naar andere centrumsteden waar ondoordachte ingrepen in de mobiliteit ‘een ramp waren voor de plaatselijke handelaars’

“Voor de veiligheid te garanderen van onze consumenten stelden wij voor de voetpaden én ook de parking plaatsen in de Bergstraat op te offeren en vrij te maken voor een goede doorgang van alle run shoppers in de straat. Zo wordt aan beide kanten 4 meter plaats (8 meter in totaal) vrijgemaakt voor een goede en gezonde voetgangers situatie, wat de hoofdintenties moeten zijn,”

“Ondertussen kon intens gewerkt worden op korte periode aan een prima uitgewerkt en gebalanceerd mobiliteits plan waar iedereen zich kan vinden, goed, tijdig en duidelijk gecommuniceerd kan worden, en dat onmiddellijk in voege kan treden zodra de nood hoog is, en wanneer bijvoorbeeld de horeca terug binnen enkele weken zijn terrassen terug kunnen opstellen volgens de richtlijnen”

“Niettegenstaande staan we voor voldongen feiten. Wij blijven de hand uitsteken naar het bestuur om met open geest deze maatregel te evalueren op korte en middellange termijn. We zullen ook toezien en feedback geven indien wij vaststellen dat de verkeerslussen en geleidingstrajecten hun doel voorbij schieten.”

In tussentijd tellen de Heistse handelaars vol ongeduld  af naar maandag 11 mei en zijn ze er klaar voor.... glimlalch en topservice inbegrepen.

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier