Nieuws uit de regio

09-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Te weinig overleg over enkelrichting

Om de opening van de winkels op maandag 11 mei veilig te laten verlopen heeft Unizo Heist een groepsaankoop gedaan bij de forma Cosmade van 1000 liter ontsmettingsgel. Bovendien  werden 180 vloerstickers verdeeld onder de leden wiens winkel of handelszaak opengaat. Toch steekt Unizo en het Bergstraatcomité niet onder stoelen of banken dat ze misnoegd zijn over de eenzijdige en abrupte beslissing om enkelrichtingsverkeer in te voeren in de Bergstraat.  “De gemeente miskent het ondernemersadvies”.

“Consumenten zijn de afgelopen weken herhaaldelijk aangemaand om de lokale handelaar niet te vergeten. De handelaars zijn klaar om de consumenten terug met open armen te ontvangen en op hun wenken te bedienen. Wat die lokale handelaar nu kan missen als kiespijn is een misnoegde consument die zijn weg niet kon vinden of moest rondrijden om te geraken waar hij zijn centen wil spenderen,” zegt Gert Vercammen, voorzitter UNIZO Heist o/d Berg en Carl De Bie voorzitter Bergstraat comité. “De consument staat klaar om zijn lokale handelaar niet in de kou te laten staan, Heist Winkelhier gevoel is groter dan voorheen, niets mag een positieve ervaring eerstkomende maandag in de weg staan! “

“Onze organisaties menen dat de tijd te kort is om alle consumenten op de hoogte te brengen, de nodige route-geleidingen uit te werken, te bewegwijzeren en de nodige tests te doen. Er is evenmin een medische noodzaak toe.De richtlijnen van de veiligheidsraad zijn duidelijk: om drukte te vermijden, zal iedereen zijn boodschappen alleen moeten doen. Dag uitstapjes en toeristische activiteiten blijven verboden. Ook bijeenkomsten zijn nog altijd verboden. Onduidelijke mobiliteit bovenop zal de consument én handelaar niet zien zitten.”

Unizo verwijst naar andere centrumsteden waar ondoordachte ingrepen in de mobiliteit ‘een ramp waren voor de plaatselijke handelaars’

“Voor de veiligheid te garanderen van onze consumenten stelden wij voor de voetpaden én ook de parking plaatsen in de Bergstraat op te offeren en vrij te maken voor een goede doorgang van alle run shoppers in de straat. Zo wordt aan beide kanten 4 meter plaats (8 meter in totaal) vrijgemaakt voor een goede en gezonde voetgangers situatie, wat de hoofdintenties moeten zijn,”

“Ondertussen kon intens gewerkt worden op korte periode aan een prima uitgewerkt en gebalanceerd mobiliteits plan waar iedereen zich kan vinden, goed, tijdig en duidelijk gecommuniceerd kan worden, en dat onmiddellijk in voege kan treden zodra de nood hoog is, en wanneer bijvoorbeeld de horeca terug binnen enkele weken zijn terrassen terug kunnen opstellen volgens de richtlijnen”

“Niettegenstaande staan we voor voldongen feiten. Wij blijven de hand uitsteken naar het bestuur om met open geest deze maatregel te evalueren op korte en middellange termijn. We zullen ook toezien en feedback geven indien wij vaststellen dat de verkeerslussen en geleidingstrajecten hun doel voorbij schieten.”

In tussentijd tellen de Heistse handelaars vol ongeduld  af naar maandag 11 mei en zijn ze er klaar voor.... glimlalch en topservice inbegrepen.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier