Nieuws uit de regio

04-04-2020 - Schriek

Hou vol Schriekenaren!

In de lange lijst van afgelaste evenementen komen nu ook de Uylefeesten in het feestdorp Schriek, voorzien voor het Pinksterweekend.  Het succesvolle concept van vorig jaar werd uitgebreid met enkele leuke nieuwigheden en de muzikale programmatie kreeg een extra stimulans met enkele spetterende namen zoals Willy Sommers en Gene Thomas.  Maar na bijna een jaar voorbereiding zal het toch niet doorgaan. Om de Schriekenaren en de Schriekse verenigingen een hart onder de riem te steken werd in het centrum een aanmoedigende spandoek opgehangen.

“Wij hebben beslist om het volledige weekend van de Uylefeesten 2020 af te lassen en dit niet uit te stellen naar een ander weekend in 2020”, aldus de organisatoren. ”De volgende editie van de Uylefeesten zal bijgevolg plaatsvinden in het Pinksterweekend 22, 23 en 24 mei 2021. Alle groepen werden de voorbije dagen gecontacteerd en opnieuw bevestigd voor volgend jaar”.

Al sinds de start van de Uylefeesten in Schriek in de jaren ‘60 worden deze gehouden in het Pinksterweekend, waardoor het verplaatsen naar een ander weekend niet echt een optie was. Daarnaast zijn de zomermaanden en het najaar reeds zeer drukke maanden op vlak van Schriekse evenementen. Aangezien de Uylefeesten volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers van de verschillende Schriekse verenigingen, was het moeilijk om in een reeds drukke periode voor vele verenigingen nog bijkomende inspanningen te vragen voor een dergelijk groot en intensief dorpsfeest.

Het parochierestaurant zal wel dit jaar nog doorgaan en verschuiven naar het weekend van 4 en 5 oktober 2020. Om de sfeer van de Uylefeesten te garanderen zal naast de parochiezaal het gezellige praatcafé  “Het Groene Woud” opgebouwd worden.  Op deze manier kunnen we in 2020  toch een donatie doen ten voordele van de verdere renovatie van de Parochiezaal. Die gaat trouwens gewoon door met de voorbije week nog de bouw van een berghok.

Het organiserende Uylecomité: spandoekhangers Kenny Van Goolen en Jonas Rabaey en verder Lode Volckaerts, Carl Verelst, Ilse Heremans, Karl Van De Wyngaert,  Linda Verelst, Ludo Van Kelst, Mario Koenig en Charlotte Van Houtvinck,.

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier