Nieuws uit de regio

03-04-2020 - Heist-op-den-Berg

Oproep van milieubewuste Heistenaar

Eén van de  grote problemen in corona-tijden  vandaag zijn de mondmaskers. De papier materialen worden meestal na enkele uren gebruik weg gegooid.  Daarom lanceert de Heistse Daisy Van Rompaey een oproep voor het post-coronatijdperk : koop geen wegwerpmateriaal meer!

“Enkele ondernemers hebben de boodschap al begrepen. Zij maken herbruikbare mondmaskers en beschermende pakken in hun ateliers. Maar hoe gaan we de productie aanpakken in het post-coronatijdperk? Gaan we blijven wegwerpproducten kopen? Of gaan we hergebruiken waar mogelijk?

Ook de consument draagt hierin een grote verantwoordelijkheid. Waarom wegwerpartikelen kopen als het herbruikbaar ook kan? Dat zien we nu in deze crisis als het gaat over mondmaskers. Als alle mondmaskers wegwerp zijn, heb je gigantische stocks nodig. Dat hoeft toch niet?! Als wij als consument kiezen voor bv. wasbare mondmaskers in de toekomst, dan hebben we er altijd liggen, mocht een coronascenario zich herhalen. Dan heb ik het uiteraard niet over FFP2-mondmaskers of over de chirurgische maskers die in ziekenhuizen gebruikt worden.

Er is momenteel een gigantisch gat in de markt voor herbruikbare mondmaskers en beschermende pakken. Zelfs online is er niks meer te krijgen. En dus lanceer ik hier een oproep voor modeateliers: start met de productie! En produceer dan a.u.b. geen wegwerp-, maar wasbaar materiaal.

Ken je iemand die een naaiatelier heeft? Maak hem/haar er a.u.b. attent op! Er zijn nu grote opportuniteiten! Info: daisy.vanrompaey@hotmail.com

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier