Nieuws uit de regio

02-04-2020 - Heist-op-den-Berg

Boeken gaan 72 u in quarantaine

Vanaf 1 april is de Heistse bibliotheek overgeschakeld op het online reserveren van uitleenmateriaal. Een leuke surplus voor iedereen die de komende weken moet thuisblijven en daarbij wat extra lees- en kijkvoer kan gebruiken. Via de website of telefonisch kan je boeken, cd’s en dvd’s ontlenen  die worden verzameld om af te halen. Wanneer je pakketje klaar is word je verwittigd en mag je, mits in achtneming van de veiligheidsvoorschriften, tussen 13 en 17 uur het bestelde komen afhalen.

Na de lancering op Facebook van de nieuwe service waren de eerste dag al 30 bestellingen binnen. Blijkbaar beantwoordt dit aan een belangrijke behoefte nu de mensen moeten thuis ‘in hun kot’ blijven. Volgens Diane Schellens van de bib is de vraag zeer gevarieerd: van romans tot dvd’s en strips en boeken die voor de school moeten gelezen worden.  

Per bibliotheekkaart mag je maximaal tien materialen (boeken, dvd’s, cd’s, ...) bestellen. Je doet dat bij voorkeur via de reservatiemodule in mijnbibliotheek. Als dat niet mogelijk is, kan je ook telefonisch je keuzelijstje doorgeven op het nummer 015 24 57 44. Je ontvangt een bevestigingsmail of een telefoontje met de melding wanneer je de materialen kan komen afhalen. De bib vraagt om zoveel mogelijk bestellingen te groeperen zodat je een tijdje verder kan en niet telkens een verplaatsing naar de bib moet doen. Je mag tijdelijk 25 materialen op je kaart hebben staan. In het afhaalpunt in de inkomhal kan je enkel terecht voor het afhalen van reservaties en voor het terugbrengen van bibliotheekmaterialen. Andere zaken zijn tijdelijk niet mogelijk.

Teruggebrachte boeken gaan voor 72 uur in quarantaine. Daarvoor worden de oude stembussen van de verkiezingen gebruikt om ze na 3 dagen eventueel weer te kunnen ontlenen. De uitleentermijn voor de bibliotheekmaterialen die tussen 13 maart en 19 april 2020 moesten binnengebracht worden, is automatisch verlengd tot een termijn van 8 weken. Je hoeft je dus niet te haasten.

 

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier