Nieuws uit de regio

01-04-2020 - Heist-op-den-Berg

't Is stil in de Bergstraat

Bijna geen verkeer in het commercieel centrum van Heist, maar achter de schermen zijn er toch enkele initiatieven  om de boel gaande te houden. Het gemeentebestuur publiceerde een lijst van de winkels die, via een webshop of Facebook, toch proberen hun waar aan de man te brengen. Eerder was er reeds een lijst van handelaars die wél open zijn en van horecazaken met afhaal- of leveringsservice. Dé hamvraag is of de braderij  eind juni kan doorgaan en in welke vorm.

Christine Vercammen van het Bergstraatcomité schat het aantal tijdelijke werklozen in de Bergstraat op misschien wel 200. “Vooral voor de kledingwinkels zijn het moeilijke tijden nu de lente- en zomercollectie in de etalage ligt. Een juwelier krijgt ook geen klanten over de vloer, maar die heeft geen seizoensgebonden product”.  Verschillende winkels in de straat hebben zich op de online verkoop gestort, hetzij via hun Facebookpagina of via hun eigen webpagina. Een lijst daarvan is beschikbaar op www.heist-op-den-berg.be onder het motto ‘Steun onze handelaars en koop lokaal’. De info werd bijeen verzameld door de dienst economie, maar handelaars die over het hoofd werden gezien of er nog mee starten, kunnen dit nog steeds melden. Christine vermoedt dat dit na de corona-crisis een blijvende trend zal zijn. Ook Radio Christina toont solidariteit met gratis reclamespotje te maken over het online aankopen in Heist.

Over het al dan niet doorgaan van de braderij kan Carl De Bie, voorzitter van het organiserende Bergstraatcomité, nog geen uitspraak doen. “Wij hebben voorlopig alles on hold gezet, maar iedereen wel verwittigd om zich klaar te houden. Wij begrijpen maar al te best dat vooral de horeca er naar uitkijkt. De winkel naast de deur kan misschien nog online een kleedje verkopen, maar een pintje of pannenkoek met een tas koffie kan je niet bij de mensen aan de deur brengen. Kan een feest met 50.000 bezoekers einde juni doorgaan, of zal het een kleinschaliger event moeten worden? De organisatie van de braderij is in de loop der jaren een geoliede machine geworden, die redelijk snel uit de startblokken kan schieten, maar we zullen nu nog even geduldig wachten op de signalen van de overheid en ons richten naar hun aanwijzingen”, aldus Carl De Bie

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier