Nieuws uit de regio

20-03-2020 - Hallaar

Centrale coronaopvang voor Heistse schoolkinderen

Kinderen die door de corona-crisis op school worden opgevangen, konden voor en na de klassieke schooltijd terecht in de Buitenschoolse Opvang (BKO), in de buurt van de meeste Heistse scholen.  Vanaf vrijdag 20 maart zal dat alleen gebeuren in De Boonmarkt te Hallaar.  Kinderen kunnen daar terecht voor vooropvang (vanaf 7 uur), dagopvang en/of naopvang (tot 18 uur).

De BKO zorgde tot nu toe voor elk van de scholen van Heist-op-den-Berg (15 locaties in totaal) nog voor opvang.  “Ongeveer in de helft van de Heistse lagere scholen zijn overdag kinderen aanwezig”, vertelt Stien Lesage van Het Heistse managementteam, “Het totaal aantal kinderen die voor en na schooltijd  moesten opgevangen worden, ging echter snel achteruit: “maandag waren er dat 40 in totaal, op dinsdag 30 en op woensdag nog 7”.   Donderdag werden de scholen gebeld om te horen waar er kinderen zijn. Vanaf vrijdag 20 maart tot en met zondag 19 april wordt de Boonmarkt in Hallaar als centrale opvang  geactiveerd en sluiten de individuele opvanglocaties van de BKO aan de scholen. Tot nu toe zijn er 8 kinderen uit Heist die daar gebruik van maken “De Boonmarkt heeft een grote tuin en is een speelparadijs. Ze zullen zich daar niet vervelen. Voor het beperkte aantal was het niet verantwoord om een bus in te leggen naar de verschillende scholen, daarom bieden wij ook dagopvang aan. Let wel, voor wie wil, blijft de schoolopvang bestaan“, aldus Lesage.

De Vlaamse scholen hebben nieuwe richtlijnen gekregen na overleg tussen de onderwijskoepels, de sociale partners en Vlaams minister van Onderwijs. Hen wordt gevraagd om nog opvang te voorzien voor drie groepen gezonde leerlingen: kinderen van ouders die werken in een cruciale sector zoals de zorg of distributie, kinderen in een medische of sociale kwetsbare situatie, en kinderen met een moeilijke thuissituatie. Ouders die thuiswerken, moeten hun kinderen thuis opvangen.

Alle ouders worden gevraagd om de BKO minimaal 24 uur vooraf via mail (bko@heist-op-den-berg.be) of telefoon (015 25 76 98 ) te contacteren als ze een kind naar de Boonmarkt willen brengen. Je kan de BKO bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur, dinsdag en donderdag van 9 tot 12 uur. Voor opvang op 20 maart wordt afgeweken van de 24 uren-regel en kunnen ouders vandaag nog inschrijven.

De mogelijkheden zijn vooropvang, dagopvang en/of naopvang. Je betaalt het tarief van de schoolvrije dagen (4,60 euro voor opvang minder dan 3 uren, 7 euro voor opvang tussen 3 en 6 uren, 13 euro voor opvang langer dan 6 uren). Kinderen uit hetzelfde gezin die gelijktijdig komen, krijgen 25% korting. Ook de vrijetijdskaart is van toepassing.

De BKO zal het aantal ingeschreven kinderen nauw opvolgen en indien nodig opnieuw meerdere locaties openen als dit nodig is om de gezondheid te garanderen.

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier