Nieuws uit de regio

17-03-2020 - Heist-op-den-Berg

12 schuilhokken voor Heistse zwerfkatten

In Heist-op-den-Berg staan sinds kort twaalf schuilhokken voor zwerfkatten opgesteld, twee per deelgemeente. De hokken zijn afkomstig van het Departement Dierenwelzijn (Vlaamse overheid) die ze kosteloos heeft bedeeld aan geïnteresseerde steden en gemeenten. Met de schuilhokken wil Heist voldoen aan de wettelijke verplichting om schuilmogelijkheden voor zwerfkatten te voorzien. Hier kunnen de dieren even op adem komen, bv. na sterilisatie.

De hokken staan op strategische plaatsen, gebaseerd op de verdeling van de zwerfkattenpopulatie. Om de zwerfkatten op te volgen, is er een nieuwe vrijwilligerswerking in het leven geroepen. Er waren reeds drie vrijwilligers aangesteld om hulpbehoevende en oudere zwerfkatten te vangen en te vervoeren. Deze werking wordt uitgebreid met nieuwe vrijwilligers die de zwerfkattenschuilhokken mee gaan monitoren. Dit wil zeggen dat ze gaan kijken of de hokken proper blijven en dat ze niet gevandaliseerd of gestolen worden. Ze kunnen ook nagaan of de hokken effectief bewoond zijn.

Met het kittenseizoen in aantocht, is het lokale bestuur op zoek naar inwoners die zich willen engageren als opvanggezin voor kittens. Als opvanggezin zorg je enkele maanden voor de kittens tot ze worden geadopteerd. Zo worden de dieren socialer en groeien ze op tot betere huisgenoten. Bovendien ontlast je de asielen, die sowieso overspoeld worden met kittens. De asielen zorgen wel voor inhoudelijke en logistieke ondersteuning. Wie zich opgeeft als opvanggezin krijgt een infosessie over wat er precies verwacht wordt, en krijgt voedsel, medicatie, speelgoed, … Dit moet je dus zelf niet aankopen.

Wie zich wil opgeven als opvanggezin, neemt contact op met team Leefomgeving:
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 23 74 00, milieu@heist-op-den-berg.be

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier