Nieuws uit de regio

17-03-2020 - Heist-op-den-Berg

12 schuilhokken voor Heistse zwerfkatten

In Heist-op-den-Berg staan sinds kort twaalf schuilhokken voor zwerfkatten opgesteld, twee per deelgemeente. De hokken zijn afkomstig van het Departement Dierenwelzijn (Vlaamse overheid) die ze kosteloos heeft bedeeld aan geïnteresseerde steden en gemeenten. Met de schuilhokken wil Heist voldoen aan de wettelijke verplichting om schuilmogelijkheden voor zwerfkatten te voorzien. Hier kunnen de dieren even op adem komen, bv. na sterilisatie.

De hokken staan op strategische plaatsen, gebaseerd op de verdeling van de zwerfkattenpopulatie. Om de zwerfkatten op te volgen, is er een nieuwe vrijwilligerswerking in het leven geroepen. Er waren reeds drie vrijwilligers aangesteld om hulpbehoevende en oudere zwerfkatten te vangen en te vervoeren. Deze werking wordt uitgebreid met nieuwe vrijwilligers die de zwerfkattenschuilhokken mee gaan monitoren. Dit wil zeggen dat ze gaan kijken of de hokken proper blijven en dat ze niet gevandaliseerd of gestolen worden. Ze kunnen ook nagaan of de hokken effectief bewoond zijn.

Met het kittenseizoen in aantocht, is het lokale bestuur op zoek naar inwoners die zich willen engageren als opvanggezin voor kittens. Als opvanggezin zorg je enkele maanden voor de kittens tot ze worden geadopteerd. Zo worden de dieren socialer en groeien ze op tot betere huisgenoten. Bovendien ontlast je de asielen, die sowieso overspoeld worden met kittens. De asielen zorgen wel voor inhoudelijke en logistieke ondersteuning. Wie zich opgeeft als opvanggezin krijgt een infosessie over wat er precies verwacht wordt, en krijgt voedsel, medicatie, speelgoed, … Dit moet je dus zelf niet aankopen.

Wie zich wil opgeven als opvanggezin, neemt contact op met team Leefomgeving:
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 23 74 00, milieu@heist-op-den-berg.be

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier