Nieuws uit de regio

27-11-2019 - Putte

Putte is een klein vosje

In de raadszaal van het Putse gemeentehuis werd de mascotte van de kindergemeenteraad voorgesteld. Via een stemming werd gekozen voor een vos: “als je met één knipoog op de kaart naar de contouren van Putte kijkt, dan zie je hierin met stuk fantasie de kop van een vos. Op die manier wordt het ook verteld in de Putse scholen, wanneer de kinderen hun gemeente moeten terugvinden op een kaart”.

In 2008 werd voor het eerst een kindergemeenteraad geïnstalleerd in Putte. Ze worden telkens verkozen voor 2 jaar. De laatste raad heeft in 2018 vijf programmapunten voorgesteld die deze legislatuur zouden moeten verwezenlijkt worden:
- een kinderfuif
- een winterkermis
- een dag offline
- een springfestijn
- en een mascotte voor de gemeente.

De kindergemeenteraad is van oordeel dat een mascotte er voor zorgt dat de gemeente meer ‘in the picture’ komt te staan. Een mascotte kan ingezet worden bij activiteiten, om bepaalde andere gemeentelijk zaken te promoten of gewoon als eyecatcher.

Naast de levensgrote versie (een ontwerp van Simon uit de kindergemeenteraad) werd er ook een ‘knuffelvos’ gemaakt die verkocht wordt aan 10 euro per stuk en op deze manier voor inkomsten zorgt voor de kindergemeenteraad.  Onder meer op de Winterkermis op 14 en 15 december in Gemeenschapscentrum Klein Boom, zal de knuffel kunnen aangeschaft worden.

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier