Nieuws uit de regio

27-11-2019 - Putte

Putte is een klein vosje

In de raadszaal van het Putse gemeentehuis werd de mascotte van de kindergemeenteraad voorgesteld. Via een stemming werd gekozen voor een vos: “als je met één knipoog op de kaart naar de contouren van Putte kijkt, dan zie je hierin met stuk fantasie de kop van een vos. Op die manier wordt het ook verteld in de Putse scholen, wanneer de kinderen hun gemeente moeten terugvinden op een kaart”.

In 2008 werd voor het eerst een kindergemeenteraad geïnstalleerd in Putte. Ze worden telkens verkozen voor 2 jaar. De laatste raad heeft in 2018 vijf programmapunten voorgesteld die deze legislatuur zouden moeten verwezenlijkt worden:
- een kinderfuif
- een winterkermis
- een dag offline
- een springfestijn
- en een mascotte voor de gemeente.

De kindergemeenteraad is van oordeel dat een mascotte er voor zorgt dat de gemeente meer ‘in the picture’ komt te staan. Een mascotte kan ingezet worden bij activiteiten, om bepaalde andere gemeentelijk zaken te promoten of gewoon als eyecatcher.

Naast de levensgrote versie (een ontwerp van Simon uit de kindergemeenteraad) werd er ook een ‘knuffelvos’ gemaakt die verkocht wordt aan 10 euro per stuk en op deze manier voor inkomsten zorgt voor de kindergemeenteraad.  Onder meer op de Winterkermis op 14 en 15 december in Gemeenschapscentrum Klein Boom, zal de knuffel kunnen aangeschaft worden.

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier