Nieuws uit de regio

27-11-2019 - Putte

Putte is een klein vosje

In de raadszaal van het Putse gemeentehuis werd de mascotte van de kindergemeenteraad voorgesteld. Via een stemming werd gekozen voor een vos: “als je met één knipoog op de kaart naar de contouren van Putte kijkt, dan zie je hierin met stuk fantasie de kop van een vos. Op die manier wordt het ook verteld in de Putse scholen, wanneer de kinderen hun gemeente moeten terugvinden op een kaart”.

In 2008 werd voor het eerst een kindergemeenteraad geïnstalleerd in Putte. Ze worden telkens verkozen voor 2 jaar. De laatste raad heeft in 2018 vijf programmapunten voorgesteld die deze legislatuur zouden moeten verwezenlijkt worden:
- een kinderfuif
- een winterkermis
- een dag offline
- een springfestijn
- en een mascotte voor de gemeente.

De kindergemeenteraad is van oordeel dat een mascotte er voor zorgt dat de gemeente meer ‘in the picture’ komt te staan. Een mascotte kan ingezet worden bij activiteiten, om bepaalde andere gemeentelijk zaken te promoten of gewoon als eyecatcher.

Naast de levensgrote versie (een ontwerp van Simon uit de kindergemeenteraad) werd er ook een ‘knuffelvos’ gemaakt die verkocht wordt aan 10 euro per stuk en op deze manier voor inkomsten zorgt voor de kindergemeenteraad.  Onder meer op de Winterkermis op 14 en 15 december in Gemeenschapscentrum Klein Boom, zal de knuffel kunnen aangeschaft worden.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier