Nieuws uit de regio

27-11-2019 - Putte

Putte is een klein vosje

In de raadszaal van het Putse gemeentehuis werd de mascotte van de kindergemeenteraad voorgesteld. Via een stemming werd gekozen voor een vos: “als je met één knipoog op de kaart naar de contouren van Putte kijkt, dan zie je hierin met stuk fantasie de kop van een vos. Op die manier wordt het ook verteld in de Putse scholen, wanneer de kinderen hun gemeente moeten terugvinden op een kaart”.

In 2008 werd voor het eerst een kindergemeenteraad geïnstalleerd in Putte. Ze worden telkens verkozen voor 2 jaar. De laatste raad heeft in 2018 vijf programmapunten voorgesteld die deze legislatuur zouden moeten verwezenlijkt worden:
- een kinderfuif
- een winterkermis
- een dag offline
- een springfestijn
- en een mascotte voor de gemeente.

De kindergemeenteraad is van oordeel dat een mascotte er voor zorgt dat de gemeente meer ‘in the picture’ komt te staan. Een mascotte kan ingezet worden bij activiteiten, om bepaalde andere gemeentelijk zaken te promoten of gewoon als eyecatcher.

Naast de levensgrote versie (een ontwerp van Simon uit de kindergemeenteraad) werd er ook een ‘knuffelvos’ gemaakt die verkocht wordt aan 10 euro per stuk en op deze manier voor inkomsten zorgt voor de kindergemeenteraad.  Onder meer op de Winterkermis op 14 en 15 december in Gemeenschapscentrum Klein Boom, zal de knuffel kunnen aangeschaft worden.

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier