Nieuws uit de regio

31-07-2019 - Heist-op-den-Berg

Twin-city project grote stimulans voor de Arduas

Echt veel relaties zijn er niet meer in het twin-city project van Heist met het Roemeense Arad dat een tiental jaren geleden werd opgestart. Alleen Turnkring Arduas heeft er wel goede contacten aan over gehouden en vertrekt op 16 augustus voor de 5de keer op turnstage naar het Balkanland.

Tien jongens en 18 meisjes, samen met 8 begeleiders gaan op stage bij de Roemeense turnclub, waarvan de trainers ook al enkele keren in Heist actief waren. “Sinds het twin-city hebben wij enorm veel bijgeleerd over turnopleidingen”, vertelt woordvoerder Leo Verbeeck “ In Arad zullen Roemeense toptrainers de meisjes en de jongens van de keurploegen, alsook de trainers en trainsters de nieuwste trainingstechnieken aanleren. Door hun inbreng zijn vooral onze jongens er fel op vooruit gegaan. Er is een flinke delegatie van jongens uit het 2de en 3de leerjaar die mee op stage gaan om zich te vervolmaken. Zelf hebben we bijvoorbeeld al geleerd om vanuit de kinderen zelf te werken, zodat ze er meer plezier aan hebben. Wij hadden bijvoorbeeld de neiging om de turners aan de rekken zelf vast te pakken, maar de Roemenen leerde ons om buikspier- en krachtoefeningen te doen zodat de turners zich zelf kunnen optrekken”.

Leo betreurt wel dat de gemeente Heist het uitwisselingsproject niet meer actief ondersteund. ‘In Arad worden wij met open armen ontvangen en het bestuur betaalt het verblijf van 20 van onze atleten in het hotel van het plaatselijk 50 meter-zwembad. Zij  zijn zeer sterk op West-Europa gericht en in 5 jaar tijd heb ik het daar al enorm zien veranderen.  Wij hebben gemerkt dat er nog veel andere verenigingen ginder openstaan voor een uitwisseling. Er is bijvoorbeeld een goed uitgeruste schietclub en een tafeltennisvereniging waar een ontmoeting voor de Heistse clubs  een verrijking zou kunnen zijn. Bovendien heeft Arad ook een rijk cultureel leven en het plaatselijk bestuur staat open”

De 36 deelnemers zullen de kans hebben een paar uurtjes vrij te maken om de stad Arad te verkennen op cultureel vlak. Tegelijkertijd zal hiermee het ‘twincity-project’ tussen Heist en Arad, door toedoen van Ardua-gym, nogmaals in de kijker gezet worden. Er is nu al afgesproken dat eind november en begin december de Roemeense toptrainers een weekje naar Heist zullen afzakken.

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier