Nieuws uit de regio

06-07-2019 - Heist-op-den-Berg

Van toeters en blazen

Met een 10-tal fanfares in één gemeente is Heist hét uithangbord van de koperblaasmuziek in Vlaanderen. Over de kwaliteit van de Heistse orkesten kan u zelf beoordelen op de Bergconcerten vanaf zondag 7 juli.

Het historisch kader van het Heistse Kerkplein, boven op de Heistse berg, is een mooie locatie voor de zondagse aperitiefconcerten. Onder de luifel in de schaduw van de Sint Lambertuskerk geven de Heistse muzikanten het beste van zichzelf. Tijdens de openingszondag treden er drie hafabra’s aan (Harmonie, Fanfare, Brassband) Om 11 u speelt de K.F. Sint Cecilia uit Booischot, om 12.15 u de oudste fanfare uit de regio, de K.F. De Eendracht uit Itegem en om 13.30 u K.F. Moed en Volharding uit Heist-centrum.

Zondag 14 juli is het de beurt aan De Goorse Bloesem uit Heist-Goor  11 u) en K.F. De Ware Eendracht uit Schriek. In de tweede helft van de vakantie hernemen de Bergconcerten op 4 augustus met de K Harmonie Rust Roest Verbroedering (11 u) en het specialleke in de reeks, de murgafanfare Agrum (12.15 u). Deze laatste is opgericht naar het voorbeeld van de Argentijnse straatfanfares met opzwepende ritmes en dansers en danseressen. Op zondag 11 augustus komt K.F. De Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst (11 u) en de Löfer Echos, een koperorkest dat vooral Oostenrijkse gemütlichkeit brengt. De Bergconcerten worden op 18 augustus afgesloten door de Festival Brass band. Honger of dorst hoeft u niet te lijden tijdens deze concerten, want Kaffee Den Afgrond zorgt elke zondag voor een hapje en een tapje.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Speciale promoties Check het hier