Nieuws uit de regio

13-05-2019 - Schriek

Voor de 7de keer op rij Belgisch kampioen

In de klimzaal Klimax in Puurs, een van de grootste indoorkliminfrastructuren van Europa, is Anak Verhoeven voor de zevende keer op rij Belgisch kampioen geworden. Ondanks de aanslepende blessure in haar rechterarm verliep de kwalificatieronde perfect. Als enige kon de 22-jarige Schriekse de 2 kwalificatieroutes uitklimmen.

In 2014 werd Anak in Edinburgh al Europees kampioen bij de junioren en in 2015 in Arco (Italië) zelfs wereldkampioen in de jeugdafdeling. Niet verwonderlijk als je weet dat ze reeds op 4-jarige leeftijd met de klimsport begonnen is.

 In de finaleroute  van het Belgisch kampoenschap hadden de routebouwers net voor de top een typische boulderbeweging gebouwd (waarbij de klimmer achterover hangen om een overstekende punt te passeren). Het publiek had al 2 klimsters zien vallen bij deze beweging. Anak moest als laatste klimmen en klom op spectaculaire wijze door de boulder naar de top.

De uitslag: 1. Anak Verhoeven
2. Chloé Caulier
3. Héloïse Doumont

Tegelijkertijd met het BK Sportklimmen  organiseerde Klimax ook het BK Paraclimbing met voor het eerst deelnemers uit Nederland en Duitsland.Emotioneel en aangrijpend voor het publiek hoe klimmers met een beperking zich omhoog vechten in een speciaal voor hen gebouwde route.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Speciale promoties Check het hier