Nieuws uit de regio

23-04-2019 - Heist-op-den-Berg

Heistse senioren willen meer inspraak

Net zoals het gemeentebestuur een ambitienota en een beleidsplan heeft opgemaakt heeft ook de seniorenraad haar wensen en verlangens opgeschreven en overgemaakt aan het gemeentebestuur. Daarin staan vooral de thema’s ‘mobiliteit’ en ‘inspraak’ hoog op de agenda.

De nieuwe seniorenraad, onder voorzitterschap van Roger Oeyen en als ondervoorzitter Tilly Van Hemelen, wil de komende jaren de stem van de senioren laten horen in de gemeente. Ze hebben vooral oog voor de verbetering van de mobiliteit (voetgangers, fietsers, openbaar vervoer of het gebrek daaraan) staat hoog op de verlanglijst. “Mobiliteit gaat bij ons vooral over ‘stappen en trappen’ en dus betere voet- en fietspaden”, aldus Roger Oeyen. “Wij willen trouwens graag de bussen van De Lijn behouden in de Bergstraat, zelfs als die autoluw wordt gemaakt. Voor welke winkel in de Bergstraat is het nodig dat je er met de auto moet zijn? Naar een doe-het -zelf-zaak rij je inderdaad beter met de auto, maar voor een nieuw kleedje is dat toch niet nodig. Voor minder mobiele senioren is het handig dat de bus in de winkelstraat een halte heeft”. In de schoot van de seniorenraad is zelfs een aparte werkgroep opgericht die de gemeentelijke Heistse mobiliteit onder de loep zal nemen.

Een ander heikel punt is de herwaardering van de dorpskernen. Verschillende voorzieningen als postkantoor en kruidenierswinkel verdwijnen. “Waarom geen subsidie voor een lokale dorpswinkel?” is de vraag van Roger Oeyen. De senioren willen ook op andere punten gehoord worden.  Zij rekenen er op dat de gemeenteraad een afsprakennota goedkeurt, waarbij het bestuur bij elke beslissing, die te maken heeft met senioren, voorafgaand advies vraagt aan de seniorenraad.

De seniorenraad richt ook een ‘verkeers-opfrissings-cursus’ in voor de Heistse senioren. Op donderdagen 9, 16 en 23 mei, telkens van 13.30 tot 16 u worden vragen beantwoord als “Heb ik hier nu voorrang als fietser?”, “Moet ik voor alle inzittenden een fluo hesje in de auto hebben?”, “Is mijn oud rijbewijs geld in Frankrijk?
De cursus gaat door in De Sporthal aan de Lostraat en kost 5 euro (drankjes inbegrepen) voor de 3 lessen. Inschrijven kan bij Nele Mattheus op 015 22 86 58 of nma@heist-op-den-berg.be.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier