Nieuws uit de regio

20-02-2019 - Keerbergen

De Gympies te gast op Amerikaans toptornooi

Voor de vijfde keer al ontving De Gympies een persoonlijke uitnodiging voor het Amerikaanse toptornooi Woga Classic, dat vorige week in Dallas plaatsvond.

Woga Classic is een organisatie van het wereldvermaarde trainingscentrum WOGA (World  and Olympic Gymnastics Academy), opgericht en nog steeds geleid door voormalig Olympisch kampioen Valeri Liukin samen met Yevgeny Marchenko en bakermat van tal van Olympische kampioenen, waaronder dochter Nastia Liukin (2008), Carly Patterson (2004) en Mary Lou Retton (1984). Ook Madison Kosian, die in 2016 schitterde op de Olympische Spelen in Rio, is een product van Woga. De trainers van dit centrum zijn haast allemaal voormalige kampioenen uit Rusland, Kazachstan, Letland, Frankrijk, Roemenië en de USA, samen goed voor 57 olympische en wereldtitels!

Wereldvermaard event met topaffiche
WOGA Classic wordt al sinds 1994 georganiseerd in Texas, Dallas. En zoals alles in Amerika steevast ‘big’ is, geldt dit ook voor deze wedstrijd: niet minder dan 3.700 gymnasten uit 16 landen strijden op één locatie, het imposante “Ford Center at the Star” en in verschillende competities voor een prijzenpot van 8.000 dollar. Daarnaast staat WOGA Classic gekend als een wedstrijd waarop de toekomstige Olympische sterren het tegen elkaar opnemen, en dat was deze editie niet anders, met deelnemers uit o.a. Brazilië, Jamaica, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Ukraine, Vietnam, Rusland, Spanje en de V.S.

Drie Belgische meisjes op de affiche
De Gympies mocht dit jaar drie meisjes afvaardigen: Cato Fleurakers, Lisa Vaelen  en Margo Van Linden. Deze meisjes wisten in dit zeer sterke deelnemersveld beslag te leggen op enkele medailles, al was het geen vlekkeloos parcours. Ze startten alle drie goed aan de sprong, gevolgd door drie sterke brugoefeningen. Aan de balk ging het mis voor Cato en Margo, maar ze wisten zich wel te herpakken op hun laatste toestel, de grondoefening. Lisa had geen moeite met de gevreesde balk en stond na drie rotaties op de tweede plaats. Helaas gaf ze die stek uit handen door enkele missers tijdens haar laatste oefening aan de grond. Jammer, maar toch goed voor een vijfde plaats allround voor Lisa bij de Juniors, en een vijfde plaats allround voor Cato bij de Seniors. Cato won bovendien zilver aan brug met een score van 13.2, en Lisa behaalde brons aan de balk met een knappe 13.550. Cato en Lisa kregen hun medailles aangereikt door Nastia Liukin en Morgan Hurd, twee Amerikaanse gymnasten met een indrukwekkend palmares: Nastia was Olympisch kampioen in 2008, Morgan Hurd wereldkampioen in 2017.  Na afloop liet de organisatie weten dat de Gympies ook voor volgend jaar terug op de gastenlijst staat.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier