Agenda activiteiten

Zondag 29 september 2019

Festival van Vlaanderen - Musica Divina

Het festival Musica Divina brengt elk najaar hemelse muziek naar de abdijen, begijnhoven en kerken in de Kempen. Genieten van hemelse muziek? Het kan op zondag 29 september in de Kerk van Heist-station.

Mezzosopraan Sigrid Hausen betoverde met haar ensemble VocaMe al wereldwijd met concerten rond componistes als Kassia en Hildegard von Bingen.

Christine de Pizan schreef zelf geen muziek, maar bouwde wel een professionele literaire carrière uit in het 14de eeuwse Parijs. Dat Meryl Streep de eerste spreker was op het jaarlijkse Christine de Pizan Honors Gala in Washington toont de impact van deze bijzondere dame. Zij was een ‘Leonarda’ een eeuw voordat Leonardo da Vinci zijn scheppend genie op de wereld zou loslaten. Ze was net als de renaissancemeester een autodidact die betoverd werd door de ‘zoete geur der wetenschap’. Haar geschriften fascineren tot de dag van vandaag. VocaMe neemt haar Cent Ballades en andere werken als uitgangspunt voor een betoverend concert.

Tickets: € 20 (vriendenprijs € 16,50 - VTK € 4) - < 26 jaar € 10 (vriendenprijs € 6,50 - VTK € 2)

Locatie

Heilig Hartkerk - Heilig Hartstraat 1 - 2220 Heist-op-den-Berg

Organisatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
T. 015 25 07 70
info@zwaneberg.be
www.zwaneberg.be

Meer over deze organisator

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier