Agenda activiteiten

Zondag 29 september 2019

Festival van Vlaanderen - Musica Divina

Het festival Musica Divina brengt elk najaar hemelse muziek naar de abdijen, begijnhoven en kerken in de Kempen. Genieten van hemelse muziek? Het kan op zondag 29 september in de Kerk van Heist-station.

Mezzosopraan Sigrid Hausen betoverde met haar ensemble VocaMe al wereldwijd met concerten rond componistes als Kassia en Hildegard von Bingen.

Christine de Pizan schreef zelf geen muziek, maar bouwde wel een professionele literaire carrière uit in het 14de eeuwse Parijs. Dat Meryl Streep de eerste spreker was op het jaarlijkse Christine de Pizan Honors Gala in Washington toont de impact van deze bijzondere dame. Zij was een ‘Leonarda’ een eeuw voordat Leonardo da Vinci zijn scheppend genie op de wereld zou loslaten. Ze was net als de renaissancemeester een autodidact die betoverd werd door de ‘zoete geur der wetenschap’. Haar geschriften fascineren tot de dag van vandaag. VocaMe neemt haar Cent Ballades en andere werken als uitgangspunt voor een betoverend concert.

Tickets: € 20 (vriendenprijs € 16,50 - VTK € 4) - < 26 jaar € 10 (vriendenprijs € 6,50 - VTK € 2)

Locatie

Heilig Hartkerk - Heilig Hartstraat 1 - 2220 Heist-op-den-Berg

Organisatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
T. 015 25 07 70
info@zwaneberg.be
www.zwaneberg.be

Meer over deze organisator

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier