Nieuws uit de regio

13-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Voor het eerst naar de stembus

Speciaal voor alle laatstejaars van de Heistse secundaire scholen organiseerde het lokale bestuur op woensdag 13 maart in de grote schouwburg van CC Zwaneberg een infosessie over de lokale verkiezingen. Vele van hen mogen in oktober voor het eerst voor de gemeenteraadsverkiezingen stemmen. Kandidaten van de 6 partijen die tot nu toe zich hebben aangediend voor de verkiezingen in oktober hadden één of meerdere afgevaardigden gestuurd om te antwoorden op de vragen van ongeveer 400 leerlingen uit St. Lambertus, Go Atheneum en het Heilig Hartcollege.

Drie thema’s

Aan de infosessie was een debat gekoppeld dat gemodereerd werd door Stefan Buelens, die dat ook bij RTV doet. Op voorhand kregen de leerlingen 10 thema’s waarvan ze er 3 mochten uitkiezen om extra vragen over te stellen. Dat werden uiteindelijk Welzijn & Gezondheid, Veiligheid en Werk & Economie. “Het thema ‘Jeugd’ is er net afgevallen”,  aldus  Martine Truyens van de organiserende Heistse dienst communicatie. “Opvallend was dat sommige leerlingen net veel punten gaven aan het thema Sport terwijl anderen daar slechts één punt aan gaven zodat het ook niet de eindmeet heeft gehaald”.

Welles-nietes

Bij het thema gezondheid ging het vooral over drugs en alcohol, waarbij een aantal partijen tegen het beteugelen van de gebruikers waren, terwijl anderen dan weer wilden inzetten op bestraffen. Iedereen was er wel over eens dat er meer dient ingezet te worden op preventie, zowel wat betreft het druggebruik als de overdreven alcoholconsumptie bij vele jongeren. Bij veiligheid ging het vooral over de gebrekkige Heistse fietspaden en het tekort aan budget voor de vernieuwing ervan: “Nog steeds komt de auto op de eerste plaats, met de kostprijs van één kan 10 km fietspad worden aangelegd” was de quote van een politieker die niet in het bestuur zit. De huidige meerderheidspartijen verdedigden zich met er op te wijzen dat de voorbije legislatuur reeds heel wat werd gerealiseerd en dat er nog veel op het programma staat zoals de vernieuwing van  het ‘gouden kruispunt’ en de heraanleg van de Herentalsesteenweg.

Bij de aanwezige politici waren onder meer Frans Poortmans en Bart Van Opstal voor Vlaams Belang, Patrick Schoovaerts voor N-Zes, Ann Vervoort en Geert Dupont voor ETA+, Dirk Van Noten voor CD&V, Senne Heremans voor PVDA, Kelly Van Tendeloo en David Geert voor Pro-Heist en Mathias Van Veldhoven en Jan Moons voor De Lijst voor Heist.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier